Sunday, 14 Jul 2024

Ligestillingen er lige så vigtig nu, som før krisen

Søs Bondo er branddirektør i virksomheden Girls Are Awesome, hvor det handler om at skubbe tanken om, at køn aldrig bør være en begrænsning! 
Det er en platform dedikeret til at skabe en større og mere forskelligartet kvindelig repræsentation i samfundet. Foto: Girls Are Awesome
Søs Bondo er branddirektør i virksomheden Girls Are Awesome, hvor det handler om at skubbe tanken om, at køn aldrig bør være en begrænsning! Det er en platform dedikeret til at skabe en større og mere forskelligartet kvindelig repræsentation i samfundet. Foto: Girls Are Awesome

Branddirektør og partner Søs Bondo fra Girls Are Awesome bruger coronakrisen til at gentænke, forandre og genopdage virksomhedens potentialer i stedet for at fokusere på alle de aflyste projekter, der skulle løfte kvindelig repræsentation. For kampen for ligestilling må ikke lukkes ned

Af Anna Jankovic

Ved første øjekast var det et lidt uoverskueligt fremtidsbillede for den unge branddirektør, da coronapandemien lukkede verdenen ned.

”Meget af vores digitale arbejde går hånd i hånd med fysisk at samle mennesker og skabe fællesskaber. Foråret og sommeren stod på mange projekter, som pludselig ikke var realistiske at gennemføre. Men mest af alt blev vi ramt af den usikkerhed, som alle nok mærkede – hvad betyder alt dette”, siger Søs Bondo fra Girls Are Awesome. En international virksomhed, medieplatform og varemærke med hovedsæde i Danmark, hvis overordnede formål er at øge kvindelig repræsentation i samfundet på forskellige områder som musik, kunst, sport, kultur, iværksætteri, tech og ledelse.

Girls Are Awesome arbejder globalt, så det handler ikke kun om, hvornår Danmark åbner op igen. Flere projekter og initiativer i udlandet blev også aflyst eller sat i bero.

Virksomheden har normalt ekstra travlt i festivalsæsonen, og Søs Bondo er ærgerlig over, at Folkemødet, Roskilde og alle andre festivaler er aflyst. Det betyder at en masse projekter, der skulle løfte kvindelig repræsentation også er blevet aflyst.

”Jeg skulle afholde et af mine yndlingsevents Launchpad, som er et 3-dages iværksætterprogram for kvinder, præsentere det globale samarbejde med adidas Originals i Los Angeles, afholde workshops i Berlin for nyudklækkede kunstnere, diskuteret underrepræsentation i mediebranchen, i ledelse og IT på Folkemødet, og haft talks på Spot og Roskilde Festival omkring, hvordan vi skaber en bedre balance i musikindustrien og drukket en helvedes masse kold hvidvin med venner og kollegaer i solen i København.  Men kalenderen består nu kun af digitale møder og køkkenrenovering”, siger hun.

Alligevel fortsætter hun ufortrødent og fokuserer på at komme stærkere ud på den anden side af krisen med nye tiltag, projekter og ideer – der alt sammen skal sætte fokus på kvindelige rollemodeller.

”Alle taler om at skulle tilbage til normale tilstande, men hvorfor ikke sætte et mål om at komme tilbage til noget, der er bedre end normalt? Jeg håber og tror på, at krisetiden kan udnyttes til at skabe nye muligheder og måske endda skabe forandringer”.

Læs også artiklen ‘Globalt samarbejde styrker fokus på alsidige kvindelige rollemodeller’. 

Kan arbejde på et gulv i lufthavnen

Søs Bondo fortæller, at hendes personlige arbejdssituation ikke har ændret sig meget.

”Jeg fik lige genopfrisket lidt krisehåndtering, som jeg heldigvis ikke har brugt længe. Den fysiske arbejdssituation er ikke så vigtig for mig. Om jeg sidder ved mit spisebord derhjemme i Nordvest, på kontoret, eller på et gulv i en lufthavn gør ikke den store forskel for mit arbejde. Jeg kan det meste, så længe jeg har min computer og telefon ved hånden, men shit hvor har jeg savnet mit team. Vi er et kreativt team, vi sparrer meget med hinanden, og jeg får så meget inspiration og energi fra mine kollegaer”.

Som så mange andre betød det i første omgang, at Søs Bondo og alle i Girls Are Awesome lige skulle omstrukturere hele deres arbejdsgang. Da de i forvejen arbejder meget digitalt, var det ikke et problem at arbejde hjemmefra.

Men da den første runde af mavepustere og ‘krisemøder’ var overstået, blev de også nødt til at se på, hvordan de kunne vende noget af denne situation til positive elementer.

”Jeg forsøger altid at se muligheder i stedet for begrænsninger. Lidt af en jubelidiot, vil nogle kalde det. Men jeg tror på, at når en krise, som denne rammer, giver det også mulighed for at stoppe op, kigge på alle de drømme, idéer og ambitioner, som er lagt i ‘når vi får tid’ bunken”.

”Nu er tiden til at gentænke, forandre, genopdage virksomhedens potentialer”, siger Søs Bondo.

2020 skulle være det store år

”2020 skulle være vores store år. Vi har fået oparbejdet en sund økonomi og et fornuftigt kendskab til os. Og så har vi lige lanceret vores største partnerskab til dato, et globalt samarbejde med adidas Originals, og vi havde mange andre projekter i støbeskeen”, siger Søs Bondo.

Hun fortæller, at de havde mange projekter, som skulle være med at til skubbe til repræsentationen af kvinder i forskellige brancher, er blevet udskudt eller aflyst.

”Vores ambitioner må justeres, men det har også haft et par positive konsekvenser. Vi har længe gerne ville lave mere livestream, og det har vi haft tid til at få igangsat. Vi har fået en endnu større kontakt med mange af vores følgere på vores platforme og fået bekræftet behovet for platforme som vores”.

Den unge branddirektør og partner mener, at en tid som denne presser os til at tænke endnu mere kreativt. Det samler folk om en fælles agenda, der handler om at hjælpe hinanden bedst muligt og komme bedst igennem disse uvante omstændigheder.

”Det gælder både på tværs af vores samarbejdspartnere, vores følgere, kunstnere, rollemodeller og netværk generelt. På en måde føler jeg, at vi står tættere sammen, selvom det er digitalt, måske har vi endda lært hinanden lidt bedre at kende”.

Girls Are Awesome’s primære indtjening kommer igennem deres produktlinje og forskellige partnerskaber. De har bevidst valgt ikke at have reklamer på deres digitale platform. Foto: Girls Are Awesome

Ligestillingen er altid vigtig

”I mellemtiden fortsætter vi ufortrødent. Vi udvider vores digitale fokus og transformerer dele af vores aktiviteter til digitale formater. Vi har netop ansat en SoMe manager til teamet, som en styrkelse af denne proces. Selvom det for mange kan virke uoverskueligt at omtænke en masse, mener jeg, at det netop er, hvad tiden er til nu!”

Søs Bondo håber og tror på, at krisetiden kan udnyttes til at skabe nye muligheder og måske endda skabe forandringer.

”Vi er et brand, der er styret af et formål – at fremme den kvindelige repræsentation. Vi forsøger hele tiden at skubbe til en forandring i samfundet og verden”, siger hun.

Og hun fortæller, at de gerne vil have flere med på vognen, og at tiden nu er til at sætte nye målsætninger, lave nye samarbejder og bidrage til en positiv udvikling i samfundet.

”Jeg tror, at vi skal huske på, at ligestilling og repræsentation af piger og kvinder er lige så vigtigt nu, som før krisen og derfor fortsætter vi med samme kampgejst som før”.

 

Læs meget mere om Girls Are Awesome på deres hjemmeside.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.