Tuesday, 18 Jun 2024

Fra erhvervspolitik til debut som forfatter

Den 42-årige forfatter Claudia Westh Lonning ved sit skrivebord. Foto: Forfatterskabet
Den 42-årige forfatter Claudia Westh Lonning ved sit skrivebord. Foto: Forfatterskabet

Claudia Westh Lonning har haft en lang karriere inden for erhvervspolitik i Erhvervsministeriet, Dansk Industri og Danske Bank. I 2018 tog hun springet og sagde op for at forfølge en gammel drøm om at blive forfatter.

I følge forfatter-debutanten har det har været en spændende og lærerig proces, der har udmøntet sig i den historiske roman “Skakmesteren fra Tirana”, der netop er udkommet på forlaget Forfatterskabet.

Læs interview med Malene Sølvsten, fantasy-forfatter fra Finansministeriet.

Romanen er en fortælling om søgen efter identitet og kærlighed – og det at træffe de rette valg i livet.

Fortællingen tager sin begyndelse ved et bryllup i en lille by i Albanien i 1927, der viser sig at få afgørende betydning for en række personer i København i 2018. Historien følger to spor, der gradvist flettes sammen. Vi møder det unge skaktalent, Safet, i tiden omkring Albaniens besættelse under Anden Verdenskrig, der blev efterfulgt af et hermetisk lukket diktatur. Samtidig følger vi Safets barnebarn, Julie, i nutidens Danmark. Romanens hovedpersoner kommer undervejs til at stå over for en række svære valg, og det er op til den enkelte at have modet til at gøre det, der er det rigtige, inden for de givne rammer.

For at kunne skrive romanen har Lonning læst faglitteratur om Albaniens historie og i efteråret 2018 besøgt Tirana, hvor hun bl.a. blev introduceret for den tidligere diktator, Enver Hoxhas personlige læge, som gav input til historien.

Mens Claudia Westh Lonning følger op på lanceringen med bl.a. foredrag, skriver hun på næste roman, der kommer til at foregå under besættelsestiden i Danmark.

 

Har du også en historie som vil passe til Nyt om Navne, så udfyld skabelon med dine egne ord. 

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.