Tuesday, 18 Jun 2024

Saxo.com får ny salgs- og marketingdirektør

Den 1. januar 2021 hedder den nye salgs- og marketingdirektør for Danmarks største
internetboghandel Maria Gry Henriksen. Foto: Pressefoto/Saxo
Den 1. januar 2021 hedder den nye salgs- og marketingdirektør for Danmarks største internetboghandel Maria Gry Henriksen. Foto: Pressefoto/Saxo

Danmarks største internetboghandel Saxo.com henter skarp marketingprofil til stillingen som CMO, som får ansvaret for at videreudvikle et af Danmarks stærkeste brand- og boguniverser

Af Anna Jankovic

Maria Gry Henriksen overtager posten som CMO hos Saxo. Hun har en årelang erfaring fra marketingverden heriblandt fra stillinger som CMO hos både YouSee og DSB.

Hun har førhen stået i spidsen for udvikling af marketingindsatsen på sine tidligere arbejdspladser med fokus på digital transformation, kundeorienteret og indsigtsbaseret eksekvering samt positionering af stærke og holdningsprægede brands.

Maria Gry Henriksen tiltræder 1. januar 2021 og siger om de kommende udfordringer:

”Saxo er et super stærkt brand i Danmark og en virksomhed i rivende udvikling. Kontakten med brugerne på tværs af platforme og formater skaber spændende muligheder, og især den kunde- og dataorienterede tilgang ser jeg som en kæmpe styrke for Saxo. Jeg glæder mig utroligt meget til at indgå i det imponerende arbejde, som Saxo-holdet leverer, og ikke mindst til at være med til at fremme udbredelsen af litteraturen, som et af Saxos kerneområder.”

Maria Gry Henriksen har også stor erfaring fra mediebranchen, hvor hun har bestredet en række marketingstillinger hos bl.a. TV2 og MTG/TV3.

Saxo er landets største internetboghandel med et katalog på mere end 10 millioner danske og engelske titler.

Natasha Brandt, CEO hos Saxo, ser frem til tiltrædelsen og udtaler:

”Vi har med Maria fundet den helt rette kandidat til rollen som CMO hos Saxo, og det bliver fantastisk at få så kompetente kræfter til at lede Saxos salgs- og marketingteam. Maria har en stærk, kommerciel marketing- og forretningstilgang kombineret med flere års ledelsesmæssig erfaring. Jeg ser frem til, at hun skal være med til at sætte yderligere fart på udviklingen hos Saxo og sikre, at vi også fremadrettet er danskernes foretrukne bogunivers.”

Saxo har sit afsæt i en boghandel på Østerbro, der blev etableret i 1961, mens Saxo.com åbnede i 2000. I dag er Saxo en del af JP/Politikens Hus og består af internetboghandlen Saxo.com, streamingtjenesten Saxo Premium, udgivelsesplat-formen Saxo Publish samt den oprindelige boghandel på Østerbrogade.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.