Saturday, 13 Jul 2024

Sahra-Josephine Hjorth udvalgt til Obama Fondens ledelsesprogram 2022

Sahra-Josephine Hjorth, medstifter og administrerende direktør for CanopyLab, er udvalgt til at deltage i Obama fondens ledelsesprogram 2022. Foto: Sebastian Stigsby
Sahra-Josephine Hjorth, medstifter og administrerende direktør for CanopyLab, er udvalgt til at deltage i Obama fondens ledelsesprogram 2022. Foto: Sebastian Stigsby

Som den eneste dansker er Sahra-Josephine Hjorth blevet udvalgt til Obama Fondens ledelsesprogram for europæiske talenter. Hun skal sammen med 35 andre europæiske ledere skabe inspiration til moderne ledelse. Obama Fondens program er et netværk for innovative og etiske forandringsskabere, der ønsker at drive forandring i samfundet.

Sahra-Josephine Hjorth er stolt af udnævnelsen og siger i en pressemeddelelse:

“Jeg er enorm stolt over som dansker at være udvalgt til at bidrage til Obama Fondens arbejde med at inspirere til arbejdet for en bedre verden. Jeg går ydmyg til opgaven, men jeg mener også, at jeg med min danske baggrund har noget at byde på med dansk lederstil og fundamentet for vores virksomheder.”

Moderne ledelsesudvikling der bygger bro

Fokus for Obama Fondens program i 2022 er at fremme en lederstil, der bygger bro over forskellighed, som er retfærdig, inkluderende, værdibaseret, og som driver social udvikling og er bæredygtig.

Med det fokus er Sahra-Josephine Hjorth god at have med. I 2015 grundlagde hun sammen med Christian Skræm Juul Jensen EdTech virksomheden CanopyLAB, hvor hun i dag er administrerende direktør. Virksomhedens udgangspunkt er FN’s 4. verdensmål, der handler om at sikre alle lige adgang til god uddannelse og om at fremme alles muligheder for livslang læring. Samtidig er FN’s 5. verdensmål også i fokus hos tech-iværksætteren, som aldrig vil have under 50 procent kvindelige medarbejdere i sin virksomhed. Hun mener, at der er for få synlige kvinder i danske bestyrelser og hjørnekontorer.

I et interview til Berlingske i forbindelsen med udvælgelsen til Obama Fondens program siger hun:

»Jeg er meget optaget af, hvordan vi får flere kvinder til tops. Kvinder får ikke lige så mange chancer, som mænd gør. Og mange er blevet formet til 12-tals piger, som jeg også selv var i mange år. Men hvis du har en virksomhed, som driver innovation, kan du ikke have en nulfejlskultur.«

Sahra-Josephine Hjorth er indstillet til Obamafondens program af tidligere statsminister og generalsekretær for NATO, Anders Fogh Rasmussens Alliance of Democracies Foundation, som samarbejder med Obamafonden.

For få rollemodeller

Som rollemodel går Sahra-Josephine Hjorth selv forrest. Hun er en af de rollemodeller inden for iværksætteri, ledelse og teknologi, som vi gerne vil have flere af i Danmark. Hun er desuden næstforkvinde i DI Digital og bestyrelsesmedlem i mediet Frihedsbrevet.

Sahra-Josephine Hjorth mener også, der er for få kvindelige rollemodeller særligt i techvirksomhederne, men også inden for iværksætteri generelt.

»Der er en række faktorer, der gør det sværere at drive virksomhed som kvinde i Danmark. Der er både den strukturelle diskriminering og en ubevidst bias i investeringsprocessen,« fortæller hun.

Hun har selv stået i situationen, hvor investorerne ikke har haft tillid til hendes idé, alene fordi hun var kvinde.

»Langt de fleste kvinder i min branche har haft den slags oplevelser. Det sker hele tiden. Jeg er overbevist om, at hvis CanopyLAB havde været ledet af en mand, havde vi allerede haft ti millioner brugere. For så havde vi haft hurtigere og nemmere adgang til kapitalen,« siger Sahra-Josephine Hjorth til Berlingske.

I særafsnittet af podcasten Sådan gjorde jeg med Sahra-Josephine Hjorth, kan du høre mere om oplevelserne med investorer og livet som iværksætter.

CanopyLAB er en digital læringsplatform bygget på kunstig intelligens (AI). Teknologi sælges til virksomheder og deles gratis med ngo’er. Virksomheden har i de seneste år oplevet en stor vækst. I dag leverer den teknologi til 200 virksomheder i 20 lande. Coronakrisen, hvor der har været et kraftigt boom i brugen af digitale læringsplatforme, har været med til at give muligheder, som CanopyLAP med Sahra-Josephine Hjorth i spidsen ikke har været sen til at gribe.

Om Obama Fondens ledelsesprogram

Leaders Europe-programmet identificerer nye ledere, der arbejder i regeringen, civilsamfundet og den private sektor. Deltagerne har demonstreret en forpligtelse til at fremme det fælles bedste. Det sigter mod at opbygge et voksende netværk af innovative og etiske ledere med vilje til forandring.

Gennem et kernesæt af fælles værdier og lederevner søger programmet at løfte en ny generation af samfundsaktive, positive rollemodeller, som er parate til at skabe håndgribelige løsninger på udfordringerne i deres lokalsamfund, lande, Europa og verden.

I løbet af de seks måneder mødes de 36 ledere virtuelt to gange ugentligt med blandt andre den tidligere præsident og præsidentfrue. Derudover mødes de i grupper og har en personlig mentor tilknyttet. På møderne skal de diskutere nogle af de mest udfordrende spørgsmål, som Europa står over for.

 

Skriv til nytomnavne@innovatorq.com, hvis du har nyt om jobskift, forfremmelser og lignende for kvindelige rollemodeller.

Har du lyst til at vide mere om Sahra-Josephine Hjort og CanopyLAB – så lyt til særafsnittet af podcasten Sådan gjorde jeg.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.