Saturday, 20 Apr 2024

Ny prorektor på Copenhagen Business School

Inger Askehave bliver fra 1. februar ny prorektor på CBS. Foto: Svend Hjartarson
Inger Askehave bliver fra 1. februar ny prorektor på CBS. Foto: Svend Hjartarson

Inger Askehave tiltræder den 1. februar stillingen som prorektor på CBS. Inger Askehave er professor inden for virksomhedskommunikation og erhvervssprog. Ansættelsesudvalget og bestyrelsen på CBS har lagt vægt på hendes brede og omfattende erfaring med universitetsledelse. Hun er i dag prorektor på Aalborg Universitet.

Inger Askehave glæder sig til den nye udfordring. Hun fortæller, at hun har søgt stillingen, fordi hun er motiveret at CBS’s ambitiøse strategi. Hun udtaler desuden i pressemeddelelsen fra CBS:

”Jeg ser frem til at lære CBS’ institutledere, institutter og medarbejdere bedre at kende og sammen finde ud af, hvordan vi kan cementere vores rolle som et universitet, der har viden og indsigt til at understøtte og drive den samfundsmæssige udvikling”.

CBS har en målsætningen om at skabe samfundsmæssige transformationer. Det skal ske med samarbejde, kreativitet og samarbejde.

En erfaren universitetsleder

CBS får med Inger Askehave en erfaren universitetsleder. Det fremhæves da også af rektor og formand for ansættelsesudvalget, Nikolaj Malchow-Møller. Han nævner blandt andet, at Inger Askehaves 10 års erfaring med universitetsledelse på direktionsniveau. Nikolaj Malchow-Møller fortæller, at han er overbevist om at CBS får en leder, der udgør et godt match med den nuværende direktion og CBS. Han tilføjer desuden:

”Inger Askehave giver os et stærkt grundlag for at skabe strategisk udvikling sammen med organisationen gennem et tillidsfuldt ledelsesrum med CBS’ institutledere og dermed alle vores dybt engagerede forskere og undervisere på institutterne”.

Inger Askehave har også erfaring som studieleder, institutleder og professor.

Som prorektor på CBS bliver Inger Askehave en del af CBS’ direktion. Hun får dermed medansvar for både den daglige og den strategiske ledelse. Inger Askehave får derudover det direkte ledelsesansvar for CBS’ institutledere og institutter, der organiserer knapt 1500 fastansatte og deltidsansatte videnskabelige medarbejdere.

Inger Askehave får en nøglerolle i forhold til at styrke integrationen af forskning og undervisning. Hun skal medvirke til at sikre samspillet mellem den strategiske udvikling og driften af CBS’ kerneaktiviteter – uddannelse og forskning – i tæt samspil med den øvrige direktion. Inger Askehave bliver ligeledes stedfortræder for rektor.

Læs flere Nyt om navne med rollemodeller indenfor iværksætteri, innovation og ledelse her.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.