Tuesday, 18 Jun 2024

Når uheldet rammer og de gratis muligheder skal udfordres

Anette Sand og Birger Carlsen fra Regnskabsskolen holder HIP-workshop i den sidste uge af iværksætterprogrammet.
Anette Sand og Birger Carlsen fra Regnskabsskolen holder HIP-workshop i den sidste uge af iværksætterprogrammet.

I den afsluttende fase af startup-programmet er jeg kommet til endnu en erkendelse i mit nye arbejdsliv. Jeg skal konstant holde styr på mit regnskab, arbejde fokuseret med mine KPI’er. I det hele taget skal jeg arbejde langt mere strategisk for at få det bedste udbytte af min tid – og så skal jeg have styr på forsikringerne når uheldet er ude!

af Julie Askholm Wonsild

I den sidste del af startup-programmet har der fra programchefens side været fokus på at få os videre ud i iværksætterlivet. Til min store overraskelse findes der en række gode og billige tilbud til både kontorpladser, workshops, rådgivning og nye former for startup-programmer. Bl.a. var det helt nyt for mig hvilke store finansieringsmuligheder, der ligger under Innovationsfonden også for små virksomheder.

Der var også en repræsentant forbi fra Soho Nomades, der præsenterede et cool alternativ, til de dyrere kontorfællesskaber. Hos CSE og DTU er der en række gode muligheder for lignende startup-programmer dog med lidt snævre deltagerfokus.

Som én af de helt store paraplyorganisationer, der tilbyder en række gratis muligheder over hele landet findes der det EU-finansierede HIP – Hovedstadens Iværksætterprogram. Her er det både muligt at deltage i kurser og workshops, men du kan også booke 1:1-forretningsrådgivning. Jeg tester selvfølgelig begge dele.

Læs med fra første klumme om en iværksættersoplevelser i Akademikernes startsup-program, klik her.

Det fantastisk underholdende regnskab

I sidste uge deltog jeg i en helt fantastisk HIP-workshop om regnskab, privatøkonomi og moms. Og når jeg siger fantastisk, så mener jeg det faktisk. Det var både relevant og underholdende. Jeg sender min varmeste anbefaling til Anette Sand og Birger Carlsen fra Regnskabsskolen. Har du brug for at få en god start, så findes det faktisk helt uden dyre revisor-regninger.

I næste uge har jeg mit første møde med én af HIP-forretningsrådgiverne, der er ansvarlig for den kommune jeg har bopælspligt i. Jens Bøgh Cordsen er selv tidligere iværksætter, han er startet forfra flere gange. Han har også solgt flere af sine virksomheder.

Jeg glæder mig til at vende udfordringer og mål med endnu en stærk profil, der arbejder for mere iværksætteri i Danmark. Han kender udfordringerne i den helt spæde start.

Organisering af opgaveportefølje i enkeltmandsvirksomheden

Som jeg også skrev om i mit seneste indlæg, så er tid for alle iværksættere lig med penge. Jeg bruger en del tid på at finde ud af, hvordan jeg skal organisere mine dage for at få mest muligt ud af dem. Derfor deltog jeg i en sidste workshop, hvor coach Therese Waltersdorff talte om strukturering, prioritering og tid.

Coach Therese Waltersdorff under oplæg hos Akademikernes startsup-program.

Hun havde især én virkelig god pointe, nemlig at se sig selv og sin virksomhed som et organisationsdiagram og så få sat nogle afdelinger på. Det var en fin måde at få beskrevet  blækspruttetilværelsen som iværksætter. En sprutte med mange tusinde arme, der både sidder i regnskabsafdelingen, it-afdelingen, udviklingsdelen, salgsafdelingen og analyseafdelingen.

Og helt kort så var pointen selvfølgelig, at i en stor organisation, så kan man ikke både være den medarbejder der udvikler nye koncepter, laver regnskab og sælger brand og ydelser samtidig. Derfor skal jeg være bedre til at beslutte mig for, hvilken kasket jeg tager på hvornår. Og helt tydeligt afsætte tid til de opgaver, der er placeret langt fra min komfortzone.

Når uheldet rammer – og store kunder venter

I en sen aftentime for 14 dage siden tog jeg en virkelig dårlig beslutning for mig selv. For min familie og for min forretning. Jeg ville score lidt street-credit hos mine børn og deres venner. Jeg kravlede frisk op på havetrampolinen for lige at demonstrere, hvordan en rigtig saltomortale ser ud. Jeg mistede selvfølgelig balancen, brækkede det ene håndled, rev et ledbånd over og kunne nu se frem til mange uger med den ene arm i gips.

Heldigvis var det den venstre hånd, heldigvis er jeg højrehånden. Heldigvis har vi bedsteforældre, der altid stiller op og hjælper til. Heldigvis havde jeg ingen store kundeaftaler i den kommende uge.

Men jeg har gået til kontrol og røntgen, lægerne har lagt gipsen om, og været bekymrede for at knoglen ville vokse rigtigt sammen. Alt er godt, og om to uger får jeg gipsen af, men hvad nu hvis det havde krævet operationer, lange perioder med gips og smerter, og måske endda en hånd og et håndled, der aldrig blev funktionsdygtig igen?

Hul i forsikringmarkedet for iværksættere

Jeg har søgt og søgt efter den rigtige forsikringsløsning, jeg har spurgt de programansvarlige i startup-programmet og alle dem jeg kender i iværksættermiljøet. Der findes ikke et klart svar på hvordan man sikrer sig selv og sin virksomhed bedste muligt.

Alle siger det er deres dårlige samvittighed, men ingen har styr på det – her er der et seriøst hul i markedet. For når uheldet rammer er vi alle ens, iværksætter som ansat. Hvis jeg finder svaret så lover jeg, at det kommer med i én af mine klummer.

Foreløbig er dette den sidste klumme fra Akademikernes startsup-program. Arbejdet fortsætter i Askholm Kommunikation. 

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.