Tuesday, 18 Jun 2024

Malene Sølvsten får støtte fra Statens Kunstfond

Malene Sølvsten, fotograferet i forbindelse med interviewet i KLUB, efteråret 2018 Foto: Trine Askholm
Malene Sølvsten, fotograferet i forbindelse med interviewet i KLUB, efteråret 2018 Foto: Trine Askholm

Fantasy-forfatteren Malene Sølvsten kunne i torsdag glæde sig over at modtage et 3-årig arbejdslegat fra Statens Kunstfond. “Malene Sølvsten tryllebinder børn og unge med sine hårrejsende historier”, skriver Statens Kunstfond blandt andet i en pressemeddelelse.

“Det er jo en kæmpe cadeau til mig som forfatter og en stor tillidserklæring, for kunstfonden tror på, at jeg også i fremtiden leverer bøger. Desuden er det et skulderklap til YA (red: Young Adults) og fantasy-genren, som i disse år virkelig vinder frem. Jeg er ufattelig stolt over begge dele.” siger Malene Sølvsten i en kommentar til Innovator Q.

Malene Sølvsten har udgivet fantasytrilogien ’Ravnenes hvisken’ i perioden 2016-2018. Hendes springbræt til at blive forfatter var utraditionelt – hun var embedsmand i Finansministeriet. Den første bog blev skrevet sideløbende med jobbet og nærmest i skjul. Først da Sølvsten havde indgået en aftale med forlaget Carlsen og den første bog var klar til udgivelsen, besluttede hun at sige op.

Læs mere om Sølvstens utraditionelle vej til at blive forfatter: Embedsmand om dagen – fantasyforfatter om natten

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.