Friday, 29 Sep 2023

Iværksætterduo med nyt magasin

Ann Sofie Hald & Mette Oscar Pedersen har fået støtte til at udvikle Fagjournalisten.dk/Foto
Ann Sofie Hald & Mette Oscar Pedersen har fået støtte til at udvikle Fagjournalisten.dk/Foto

Tillykke til de to iværksættere og fagjournalister Ann Sofie Hald og Mette Oscar Pedersen, der for nyligt har modtaget midler fra Slots- og Kulturstyrelsen til at undersøge deres nye idé; et internetmedie for fagjournalister.

Fagjournalister er maskinmestre, lærere, politibetjente, dommere, økonomer – ja, stort set alle faggrupper, der er blevet journalister for at formidle deres fag til den brede befolkning.

“Vi vil skabe et medie, hvor vi sætter fagjournalistens kompetencer og udfordringer i spil, og hvor vi samtidig skaber synlighed om gruppen ved at formidle fagjournalistiske artikler til offentligheden”, siger Ann Sofie Hald.

Stærke kræfter på spil

Det er et team med stærke iværksætter- og konsulentkompetencer, der nu kaster sig over at udvikle et medie for deres egen faggruppe.

Ann Sofie Hald, 42 år, har en baggrund som økonom, og har arbejdet som selvstændig konsulent i
virksomheder som Novo Nordisk og NNIT. Derudover har hun arbejdet med udviklingsprojekter i blandt andet Japan og Colombia.

Mette Oscar Pedersen, 46 år, er oprindeligt socialrådgiver, og har arbejdet med sociale projekter og iværksætteri. For eksempel med at åbne en café for unge med kroniske sygdomme på Rigshospitalet.

Siden har de begge uddannet sig til fagjournalister på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Ideudvikling på studiet

De to iværksættere mødte hinanden på journaliststudiet, hvor ideen til Fagjournalist.dk opstod. Mette Oscar Pedersen fortæller hvordan:

“I en rapport fra Dansk Journalistforbund om journalistfagets fremtid står der, at fremtidens journalist må have andre kompetencer og en anden indstilling til sit fag end nutidens”.

“Vi granskede rapporten, og det stod hurtigt klart for os, at mange fagjournalister lever op til anbefalingerne om fremtidens journalister. Det gør de fordi de allerede er eksperter indenfor et specifikt fagområde. Efterfølgende har de lært at formidle deres viden journalistisk”

Iværksætterduoen greb ideen og løb med den. Nu er de i fuld gang med at undersøge, hvordan de bedst kan udvikle Fagjournalist.dk

 

Går du også med en iværksætter i maven, eller har du allerede taget springet ud i det ukendte? Læs eller genlæs denne artikel, hvor der gives gode råd til at balancere i det ukendte.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.