Wednesday, 29 Nov 2023

IT-universitetet henter erfaren praktiker til undervisningen

Lis Witte, ekstern lektor på IT universitetet.
Lis Witte, ekstern lektor på IT universitetet.

Lis Witte er ny ekstern lektor på IT-universitetet. Hun kommer med solid praktisk erfaring indenfor brugerdrevet design og digital innovation.

Lis Witte skal undervise på kandidatlinjen “Digital Design og Interaktive Teknologier”. Sammen med Morten Hjelholt har hun ansvaret for og underviser i faget “Design drevet innovation”. Et centralt fag som hele årgangen følger.

“Vi valgte at hente Lis Witte ind til faget, fordi hun formår at omsætte teoretisk viden til faktiske design processer” fortæller associeret professor Morten Hjelholt. “Kombinationen af min teoretiske og forskningsmæssige baggrund og Lis’ mere praktiske vinkel, giver de studerende et konkret afsæt for at omsætte ny viden“, fortsætter Morten, der er meget tilfreds med samarbejdet med sin nye kollega.

Mere vejledning og mindre traditionel undervisning

Før opstarten af undervisningen valgte Lis Witte og Morten Hjelholt at gentænke faget. Det betyder, at der i dag er en større andel af vejledning af de studerende fremfor traditionel auditorieundervisning. Der er fundet 12 case partere til faget. Det giver de studerende en mere konkret oplevelser af, hvad der sker, når deres teori møder praksis.

Og lige bag de studerende står Lis og Morten til rådighed med støtte. På den måde lærer de at navigere i en design proces med alle de udfordringer, som det medfører.

Lis Witte har siden 2010 drevet selvstændig virksomhed, hvor hun har været chef for en god håndfuld ansatte. I dag har Lis Witte valgt at skrue lidt ned for antallet af ansatte i virksomheden og balancere arbejdslivet med både undervisningen på IT-universitetet og en bestyrelsespost i en digital startup virksomhed.

“Min prioritering har både handlet om at komme ud af det berømte hamsterhjul og ‘skynde mig langsomt’. Og om at jeg gerne vil gøre en forskel. Det føler jeg, at jeg gør ved at give min viden og erfaring videre” siger til Lis Witte til Innovator Q.

Lis Witte er tidligere på året blevet peget på som forbillede i dansk tech af bootstrapping.dk i årets “kvinder i tech” listen.

Læs mere om Lis Witte på LinkedIn.

Fra Lis Wittes egen post om nyheden "Her er jeg med kolde ører efter en vindomsust cykletur ud til ITU for at skrive under på at blive ekstern lektor i Design Drevet Innovation. "
Fra Lis Wittes egen post om nyheden “Her er jeg med kolde ører efter en vindomsust cykletur ud til ITU for at skrive under på at blive ekstern lektor i Design Drevet Innovation. “
Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.