Sunday, 10 Dec 2023

Innovationsfonden har fået ny formand – Tina Fanø fra Novozymes

Nyudnævnt bestyrelsesformand i Innovationsfonden, Tina Fanø (50 år)
Nyudnævnt bestyrelsesformand i Innovationsfonden, Tina Fanø (50 år)

Tina Fanø, koncerndirektør i Novozymes, tiltræder posten som bestyrelsesformand i Innovationsfonden bestyrelse pr 1. april 2019. Hun afløser Jens Maaløe, direktør for Terma.

Tina Fanø har været ansat i Novozymes i godt 25 år, og sidder med ansvar for blandt andet landbrugs- og bioenergiområdet. Hendes erfaring strækker sig fra forskning, innovation og til kommercialisering af forskningsresultater, ligesom hun har bestyrelseserfaring fra højteknologiske virksomheder.

“Innovationsfondens rolle som bindeled mellem forskning og innovation og dansk erhvervsliv, skaber værdi for det danske samfund. Jeg glæder mig meget til at bidrage til dette som formand for bestyrelsen, hvor jeg vil arbejde aktivt for at fastholde og udbygge den unikke rolle, som Innovationsfonden har, når det kommer til at investere i alt fra banebrydende forskningsprojekter, over startups og helt unge iværksættere og til innovative produktionsvirksomheder og erhvervsforskere” siger Tina Fanø i en pressemeddelelsen fra Innovationsfonden.

Udpeget af Tommy Ahlers

Den nye formand er udpeget af Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V), som udtaler, at han glæder sig til, at Tina Fanø skal stå i spidsen for Innovationsfonden.

“Innovationsfonden er afgørende for, at forskning og viden kan omsættes til innovation, der skaber værdi for Danmark. Tina Fanø har stor erfaring i netop at få forskning og innovation til at give værdi for virksomheder og Danmark, så Tina Fanø er den rette formand for fonden i fremtiden, så vi kan skabe endnu flere virksomheder på baggrund af solid og banebrydende forskning. Jeg ser frem til samarbejdet” siger Tommy Ahlers.

Nye bestyrelsesmedlemmer til Innovationsfonden

Samtidig med udpegningen af Tina Fanø som ny bestyrelsesformand har uddannelses- og forskningsministeren udpeget to nye medlemmer og genudpeget ét medlem til Innovationsfondens bestyrelse.

De to nye medlemmer er henholdsvis professor ved Datalogisk Institut, Københavns Universitet Stephen Alstrup og ph.d., Research Director ved Massachusetts Institute of Technology, Lars Frølund, mens forbundsformand, Claus Jensen, Dansk Metal, er genudpeget for en étårig periode.

I november 2018 meddelte Innovationsfonden desuden, at de i fremtiden vil omtale iværksættere som hun”.

Læs mere her: Fremover skal iværksættere omtales som ”hun”

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.