Tuesday, 18 Jun 2024

Herlev og Gentofte Hospital får ny direktør

Agnete Gersing skal fra den 1. juni stå i spidsen for Herlev og Gentofte Hospital i Region Hovedstaden. Fotto: Pressefoto/Region Hovedstaden
Agnete Gersing skal fra den 1. juni stå i spidsen for Herlev og Gentofte Hospital i Region Hovedstaden. Fotto: Pressefoto/Region Hovedstaden

 Den tidligere departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet Agnete Gersing starter den 1. juni som direktør for Herlev og Gentofte Hospital 

Af Anna Jankovic

Den 1. juni 2020 får Herlev og Gentofte Hospital i Region Hovedstaden en ny direktør. Valget er faldet på Agnete Gersing, som tidligere har været departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Hun har bred topledererfaring fra ministerier og styrelser, hvor hun blandt andet har stået i spidsen for helt centrale opgaver i den offentlige sektor og bidraget til flotte resultater på en lang række områder. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Agnete Gersing ser frem til de mange spændende og vigtige opgaver indenfor sundhedsvæsnet:

”Det er helt afgørende, at vi har et stærkt sundhedsvæsen. Jeg glæder mig til at være med til at videreudvikle Herlev og Gentofte Hospital og til at møde vores dygtige og engagerede medarbejdere” siger hun og tilføjer:

”Vi må desværre se i øjnene, at coronavirus i lang tid vil lægge hårdt pres på hospitalerne og resten af samfundet. Jeg vil gerne sende en stor tak til alle de medarbejdere, som får det hele til at hænge sammen i en svær tid”. 

Stor erfaring og kapacitet til direktørpost

Svend Særkjær, som er regionsdirektør i Region Hovedstaden, glæder sig til at byde Agnete Gersing velkommen som direktør for Herlev og Gentofte Hospital:

 ”Et enigt ansættelsesudvalg peger på, at Agnete er den helt rigtige til at lede Herlev og Gentofte Hospital, der udvider, udvikler og forandrer sig markant i disse år med blandt andet et nyt hospitalsbyggeri. Agnete har stor erfaring og arbejdskapacitet til at inddrage og inspirere ledere og medarbejdere, der hver dag gør en forskel for patienter i hovedstaden”, siger han.

Steen Werner Hansen vil være konstitueret frem til 1. juni og vil derefter fortsat være en del af hospitalets ledelse.

Agnete Gersing er født i København i 1963 og er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 1991. Hun har med undtagelse af en afstikker til Dansk Arbejdsgiverforening, arbejdet i en række styrelser og ministerier.

Efter hun stoppede som departementschef, blev hun som andre tidligere topembedsmænd, tilbudt en stilling som kommitteret i Finansministeriet, hvor hun har arbejdet med leder- og organisationsudvikling siden november 2019.

Privat er hun gift, har to voksne børn og bor på Frederiksberg. 

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.