Tuesday, 18 Jun 2024

Corona giver tid til drømmeprojekterne

Isabelle Denaro er multikunstner. Hun har været iværksætter i 20 år.
Hun producerer film og video, er storyteller og dokumentarist. Hun er også musiker, sangskriver og poet. 
Udover det, har hun en bachelor i Business Administration & International Studies, en MBA og er uddannet coach med speciale i talent. Hun har boet i udlandet det meste af sit liv og taler seks sprog. Foto: Privat
Isabelle Denaro er multikunstner. Hun har været iværksætter i 20 år. Hun producerer film og video, er storyteller og dokumentarist. Hun er også musiker, sangskriver og poet. Udover det, har hun en bachelor i Business Administration & International Studies, en MBA og er uddannet coach med speciale i talent. Hun har boet i udlandet det meste af sit liv og taler seks sprog. Foto: Privat

Dokumentarist og filmproducent Isabelle Denaro udnytter coronatiden til at færdiggøre drømmeprojekterne, der normalt bliver smidt bagerst i køen i en travl hverdag. Det kan hun nu, da alle de betalte opgaver er aflyst

Af Anna Jankovic

”Nedlukningen har fuldstændig blokeret vores omsætning, som ellers var i vækst”, siger Isabelle Denaro, der sammen med sin mand Marco Denaro ejer filmselskabet SRT23 Films. Hun har været selvstændig i mere end 20 år.

”Der er i virkeligheden mange positive sider ved denne krise arbejdsmæssigt. Specielt vil jeg gerne fremhæve, at den har givet mig tid til at koncentrere mig om en række dokumentarprojekter, som hele tiden kommer sidst i køen i vores travle hverdag”, fortæller Isabelle Denaro.

Drømmen og visionen er at producere dokumentarer om verdensmålsrelaterede emner med fokus på inspirerende historier om mennesker, virksomheder og organisationer, som gør en forskel på vejen mod en miljømæssig og socialt bæredygtig verden. Isabelle Denaro ønsker, at disse dokumentarer bliver finansieret af virksomheder, som har værdier, der er forenelige med de givne emner og områder.

”Jeg tænker, at denne tid har rykket ved os alle. Vores bevidsthed har ændret sig, og det er en god ting. Mere fællesskab, solidaritet, samfundssind og integritet kommer der ud af denne krise”.

Hun mener, at hendes virke bliver styrket, da hendes tilgang og fokus netop er omkring disse værdier.

”Jeg tror, at hele mit dokumentarvirke kunne få et kæmpe boost nu, hvor virksomhederne gerne vil vise deres stakeholders, at deres bevidsthed er blevet løftet, og som nu mere end nogensinde vil kræve forandring, at de bakker op om pro-planetære og medmenneskelige aktiviteter.

Aflysninger på stribe

Selvom Isabelle Denaro ønsker at se tingene fra den positive side og nu har tid at arbejde med sine dokumentarfilm, så er faktum, at alle betalte arbejdsopgaver er blevet aflyst.

”Der er ikke kommet nyt arbejde ind, siden Danmark lukkede ned. Hverken brand- eller præsentationsfilm, og alle events, som vi også filmer en del af, er blevet aflyst”, siger filmproducenten.

Lige nu færdiggøres en del betalte projekter, filmselskabet allerede havde i hus. Isabelle Denaro fortæller, at hun sammen med sin mand og partner er vant til at sidde i isolation i perioder, fordi de er meget i studiet, når de klipper film. Men de kan selvfølgelig ikke komme i marken eller på sættet og filme under coronatiden. Så al deres omsætning er blokeret.

”Jeg har netop ansøgt om hjælpepakken i dag. Den er en vital livslinje. Uden den, ville det være meget svært at komme igennem coronasituationen. Selvom der åbnes op over de næste par måneder, så går vi lige over i sommerperioden, hvor vores aktivitet altid er lavere. Så vi skal nok ikke regne med at komme ordentligt i gang før til september eller oktober”, siger hun.

Læs flere artikler om coronaramte danskere her.

Vigtigt at tænke i netværk og branding

”Normalt er foråret en super travl periode, hvor vi producerer mange brand- og eventfilm”, siger Isabelle Denaro.

Udover at færdiggøre betalte projekter og have tid til drømmearbejdet med dokumentarfilmene, så udnytter de også tiden til at brande sig selv og udvide netværket.

”Vi fintuner vores hjemmeside, planlægger opslag og artikler på de sociale medier. Og så udvider vi vores netværk, da det er vigtigt at have forbindelser til både personer og virksomheder”.

Og filmproducenten tænker også meget på, hvordan filmselskabet kan skabe onlinesalg inden for noget, der er relateret til deres film- og videoaktiviteter. I øjeblikket laver de videoklip til forskellige platforme, som Shutterstock og Pond5, hvilket på sigt kan give en mindre, men fast indtægt.

”Vi planlægger også at skabe et onlineforløb inden for personlig branding, som jeg er ekspert i, og bruger meget tid på i forbindelse med filmmaking, når vi producerer brandfilm og portrætter”.

Isabelle Denaro har et stærkt ønske om at gøre en forskel indenfor bæredygtighed og humanitarisme, som er troen på værdien og værdigheden i menneskets liv og ønsket om at beskytte det. At arbejde for et højere formål er en del af hendes motivation. Det håber hun blandt andet at gøre med sine dokumentarfilm, som hun nu har tid til at fordybe sig i.

 

https://vimeo.com/srt23/showreel

Hos filmselskabet SRT23 Films laver de mange forskellige film, portrætter, præsentationer m.m. Se mere i videoen.

 

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.