Saturday, 13 Jul 2024

Bech-Bruun får ny bestyrelsesformand

45 årige Anne Buhl Bjelke er ny bestyrelsesformand for Bech-Bruun. Hun har siden 2011 været partner i virksomheden. Foto: PR
45 årige Anne Buhl Bjelke er ny bestyrelsesformand for Bech-Bruun. Hun har siden 2011 været partner i virksomheden. Foto: PR

Bech-Bruuns bestyrelse fik lørdag en ny bestyrelsesformand. Det er partner Anne Buhl Bjelke, der med støtte fra den øvrige partnerkreds overtager efter Simon Evers Hjelmborg. Det skriver advokatfirmaet i en pressemeddelelse.

Anne Buhl Bjelke er en erfaren advokat. Hun har været i Bech-Bruun siden 2001. Som 35-årig blev Anne Buhl Bjelke listet som et af dansk erhvervslivs unge talenter på Berlingske Business’ Talent 100-liste. Hun har desuden været optaget i Kraks Blå Bog siden 2018.

Klar til at samle stafetten op

Skiftet til ny formand var ikke planlagt, men skyldes at Simon Evers Hjelmborg stopper i forbindelse med sit skifte til konkurrenten Accura. Anne Buhl Bjelke, der har været partner i Beck-Bruun siden 2011, var ikke bleg for at springe til.

“Det er kommet hurtigere og på en anden måde, end man overhovedet kunne have forudsagt, men det giver god mening for mig at samle stafetten op,” udtaler Anne Buhl Bjelke til AdvokatWatch.

I rollen som formand for bestyrelsen vil Anne Buhl Bjelke have fokus på klienttilfredshed, øget samarbejde med klienter, og at Bech-Bruun bliver det bedste sted at være og at lære for alle medarbejdere.

”Jeg er meget glad for, at jeg har hele partnerkredsens opbakning. Det er en stor tillidserklæring, og det viser, at vores virksomhed bygger på et stærkt fællesskab. Vi har i Bech-Bruun opbygget en fantastisk virksomhed, og jeg ser frem til som formand at stå i spidsen for den udvikling, vi er i gang med, og som vi skal fortsætte mod yderligere succes.” siger Anne om rollen som bestyrelsesformand.

Mænd i ledelsen og kvinder på studiet

Når Anne Buhl Bjelke sætter sig i formandsstolen, kommer hun i spidsen for en virksomhed med langt flest mænd i ledelsen. Anne Buhl Bjelke bliver ene kvinde i toppen af virksomheden. Direktionen består udelukkende af mænd, og hun er også den eneste kvinde i bestyrelsen.

Det er en gennemgående tendens i advokatbranchen, hvor de 20 største advokatkontorer i hovedsagen ledet og ejet af mænd. Det til trods for at kvinderne har været i flertal på studierne de sidste mange år.

I 2020 var 66% af de optagne på landets jura uddannelser kvinder oplyses det på Undervisningsministeriets hjemmeside.

 

Skriv til nytomnavne@innovatorq.com, hvis du har nyt om jobskift, forfremmelser og lignende for kvindelige rollemodeller.

Vi du have mere inspiration om rollemodeller, så lyt til vores podcast Sådan gjorde jeg eller se flere Nyt om navne.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.