Saturday, 20 Apr 2024

Awardshow hylder kvindelige rollemodeller

Vinderne af Womenomics Award 2019 blev badet i fotografernes blitzlys. Foto: Trine Askholm
Vinderne af Womenomics Award 2019 blev badet i fotografernes blitzlys. Foto: Trine Askholm

Tivolis Koncertsal, en rigtig Københavner lokation for et Awardshow. Above and Beyond kunne med Tine Arentsen Willumsen i spidsen for sjette år i træk uddele priser til bemærkelsesværdige kvinder, som alle er rollemodeller. 

Af Trine Askholm

Tirsdag d. 21. maj blev rollemodeller hyldet ved stort anlagt show. Showet var ikke bare en prisuddeling, som vi kender det fra TV. Det var glossy og flot komponeret af Tine Arentsen Willumsen og Anne Sofie Josefsen, men på den intellektuelle måde.

Alle talere havde et vigtigt budskab, som de kunne underbygge med data og erfaring. Og gæster blev underholdt med operasang undervejs mellem talerne.

Det var et line-up af 41 indenlandske og udenlandske diversitetseksperter. De gav alle deres syn på, hvorfor der i Ligestillingens hjemland, er så stor mangel på diversitet i erhvervslivet. Og hvorfor det er så afgørende at få mænd og kvinder til samlet at finde løsninger.

Inspiration og engagement

Willumsens har en mission om at andelen af velkvalificerede kvinder i topledelse i dansk erhvervsliv stiger. Hun er stifter af The Diversity Council og Womomics prisen.

Det er hende som formåede at få næsten 500 begejstrede gæster til at samles for at hylde rollemodeller. Hun har brugt sit imponerende netværk fra en mangeårig karriere i udlandet til at samle det engagement, der skal til for at afholde en prisuddeling i international klasse.

Flere af gæsterne var enige om at det i fremtiden nemt kan gå hen og blive endnu større, end det vi oplevede i år.

Tine Arentsen Willumsen, stifter af Above and Beyond byder velkommen til Womenomics Award 2019 Foto: Trine Askholm
Tine Arentsen Willumsen, stifter af Above and Beyond byder velkommen til Womenomics Award 2019, hvor kvindelige rollermodeller blev hyldet. Foto: Trine Askholm

“I år fejrer vi kvinder, der har brugt deres position til at inspirere og engager andre. Enten at promovere kvindelige rollemodeller eller ved selv at være rollemodel” sagde Tine Arentsen Willumsen i sin velkomst fra talerstolen.

Udfordring af mandlige stereotyper

Der blev uddelt tre priser: Entrepreneurship Award, Leadership Award og Global Impact Award. Tine Willumsen stod selv for at overrækken prisen til vinderne, som en efter en blev kaldt på scenen under bifald fra publikum.

De første, der blev kaldt ind på scenen, var vinderne af Entrepreneurship Award 2019, Sara Wimmercrantz og Susanne Najafi. Prisen blev overrakt med ordene, “I har udfordret den mandlige stereotype indenfor investeringer, og I har været med til at bryde glasloftet for andre iværksættere”

Sara Wimmercrantz og Susanne Najafi har sammen stiftet BackingMinds, en Venture Kapital Fond som skal styrke og øge diversiteten i det svenske start-up miljø. Det gør de ved at investere i tech-virksomheder og ved at investere der hvor de traditionelle venture kapital fonde går en stor buen udenom. BackingMinds er den første venture capital fond i Norden, som er stiftet af kvinder.

”Tal om manglende diversitet“

Eva Berneke, CEO i KMD, vandt lederskabsprisen, Leadership Award. Hun var udvalgt til at vinde, fordi hun har brugt sin egen succesfulde karriere i topledelse til at fremhæve behovet for diversitet i bestyrelser og topledelser. Hun fremstår som inspiration for mange kvinder med talent indenfor STEM-fagene.

Eva Berneke, CEO hos KMD og professionelt bestyrelsesmedlem. Foto: Trine Askholm
Eva Berneke, CEO i KMD og professionelt bestyrelsesmedlem. Foto: Trine Askholm

I sin takketale fortalte Eva Berneke, at hun mener, at vi kun opnår bedre balance og mere diversitet, hvis vi samarbejder og hjælper hinanden. Ifølge Berneke er det afgørende at stille spørgsmål, hvis du selv står i en bestyrelse, hvor kun et køn er repræsenteret.

“Brug tid på at italesætte at manglende diversitet er et problem. At vi har ubevidste bias, og at det ikke forsvinder, hvis vi undlader at tale om det”.

Den sidste pris, Global Impact, gik til hendes Kongelige Højhed Prinsesse Esmeralde af Belgien. Baggrunden var at hun har brugt sin position til at vise fremtidige generation af kvindelige ledere, hvad det betyder at have global indflydelse.

Forårssolen stråler på iværksætter og ledere

Efter prisoverrækkelse mødte Innovator Q de to stiftere af BackingMinds, og spurgte dem om, hvad det betyder for dem at vinde denne pris.

“Vi får lyst til at arbejde endnu hårdere. Så kan vi nå endnu længere ud med vores vigtige budskab” svarer en glad Sara Wimmercrantz. Hendes co-founder Susanne Najafi tilføjede smilende, “hvis du nogensinde mangler bud på cool kvindelige iværksættere, så ringer du bare til os”.

Herefter gik prisvinderne ud på den smukke terrasse foran Tivolis koncertsal og nød en drink med favnen fuld af blomster og en glas-pokal i hånden. Eftermiddagssolen tittede frem og duften af popcorn blandede sig med duften af sol efter forårsregn.

Stemningen var euforisk. At dømme efter snakken blandt deltagerne, virkede det som om, at alle deltagere var enige om, at der en dag bliver bedre balance i toppen af erhvervsliv.

Læs om forskere der også hædres med pris: Talentfulde forskere vinder hæder

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.