Sunday, 14 Jul 2024

Velux Fonden har valgt ny forperson og nyt bestyrelsesmedlem

45-årige Lykke Ogstrup Lunde er netop valgt som ny forperson. Foto: Pressefoto Velux Fonden
45-årige Lykke Ogstrup Lunde er netop valgt som ny forperson. Foto: Pressefoto Velux Fonden

VELUX FONDENs bestyrelse har valgt et nyt bestyrelsesmedlem og konstitueret sig med ny forperson ved årsmødet 11. maj. Det fortæller de i en pressemeddelelse.

Lykke Ogstrup Lunde er valgt som forperson. Hun afløser Hans Kann Rasmussen, som har været medlem af og formand for VELUX FONDEN siden 2006. Kann Rasmussen er netop fyldt 75 år, og udtræder i henhold til den fundatsbestemte aldersgrænse i fonden.

Lykke Ogstrup Lunde (f. 1975) er uddannet journalist fra SDU i 2004. Hendes fagområde ligger inden for finanssektoren med særligt fokus på kapitalfovaltning, bæredygtige investeringer samt ’impact-investeringer’. Siden 2017 har Lykke været forperson for bestyrelsen i den schweiziske fond Velux Stiftung, samt bestyrelsesmedlem i samme fond siden 2009, og hun har været medlem af VELUX FONDENs bestyrelse siden 2020.

Nyt bestyrelsesmedlem med sikre forskningsformidlingsevner

VELUX FONDENs bestyrelse har udpeget et nyt bestyrelsesmedlem – professor, lic. phil. Anne-Marie Mai.

Anne-Marie Mai er professor i dansk litteratur ved Syddansk Universitet på Institut for Kulturstudier. Siden 1988 har Anne Marie Mai undervist i de litterære og kulturvidenskabelige fag på Dansk, suppleringsfag i Skrivekunst og Scandinavian Area Studies, narrativ medicin på BA Medicin og kandidatuddannelsen i Sundhedsvidenskab. Hun er Chair i DIAS, SDU, for Humaniora.

Professor Anne-Marie Mai er født i 1953.

Professor Mai er modtager af Statens Kunstråds formidlingspris (2011), samt Syddansk Universitets Forskningsformidlingspris (2011). Anne-Marie Mai er Ridder af Dannebrog. I pressemeddelelsen udtaler Anne-Marie Mai:

”Jeg ser frem til at bidrage til VELUX FONDENs arbejde. Jeg har fulgt fondens arbejde i mange år og erfaret, hvor stor en betydning, det har for forskningen i Danmark. Kernegruppeprogrammet for humaniora har fremmet fremragende projekter, og museumsprogrammet har allerede givet mange resultater. Jeg er meget glad for og stolt over at få lov til at deltage i VELUX FONDENs arbejde”.

Ved årsmødet udtrådte professor, cand.scient. Jens Oddershede af bestyrelsen, efter at have været aktivt og dedikeret bestyrelsesmedlem siden 2014.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.