Wednesday, 21 Feb 2024

Signe Krogstrup er ny direktør i Nationalbanken

Signe Krogstrup bliver ny  bankdirektør i Nationalbanken. Foto: Pressefoto
Signe Krogstrup bliver ny bankdirektør i Nationalbanken. Foto: Pressefoto

Den 1. november går nationalbankdirektør Hugo Frey Jensen på pension, og Repræsentantskabet for Nationalbanken har valgt Signe Krogstrup som hans afløser. Signe Krogstrup er 48 år og har siden 1. juni 2019 været vicedirektør og chef for afdelingen Økonomi og Pengepolitik.

“Jeg er utrolig glad for og beæret over at skulle overtage posten som nationalbankdirektør efter Hugo Frey Jensen. Nationalbanken spiller en vigtig rolle som samfundsbærende institution, der nyder høj troværdighed. Den position vil jeg værne om og føre videre,” siger Signe Krogstrup i en pressemeddelelse.

Signe Krogstrup er cand. polit. fra Københavns Universitet og har desuden en ph.d. i international økonomi. Krogstrup har en solid erfaring inden for økonomisk forskning og pengepolitik fra mange års arbejde i den schweiziske centralbank og Den Internationale Valutafond, IMF. Hendes CV, som kan ses på Nationalbankens hjemmeside, viser desuden, at hun står bag en lang række publikationer.

Nationalbankens bestyrelsesformand Christian Schultz siger om udnævnelsen “Efter en omfattende proces, hvor der har været et bredt felt af kvalificerede ansøgere, er valget faldet på Signe Krogstrup. Hun har et solidt fagligt fundament og international erfaring. Hun er herudover udviklingsorienteret med et stærkt strategisk fokus og en dygtig kommunikator.”

Find mere inspiration fra rollemodeller i den finansielle sektor:

Hør Podcasten “Sådan gjorde jeg” med Malene Nørgaard.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.