Sunday, 14 Jul 2024

Historien om Innovator Q

Stiftere af Innovator Q Tine Cederstrand (tv) og Trine Askholm (th)

Innovator Q er stiftet af økonom og journalist Trine Askholm. Hun har i årevis arbejdet med forretningsudvikling, digitalisering og ledelse, og altid undret sig over manglen på kvinder i topledelser, bestyrelser og i mediebilledet.

Derfor stiftede Trine Askholm i 2018 Innovator Q sammen med sin tidligere kollega Tine Cederstrand Møller, som har en karriere indenfor forretningsudvikling og digitalisering. Tine Cederstrand Møller er senere trådt ud af samarbejdet.

Kun 26 pct. af nye virksomheder i Danmark er stiftet af kvinder, og udviklingen har ifølge Erhvervsstyrelsen været faldende de seneste år. Ligeledes er blot 19 pct. af alle bestyrelsesposter i Danmark besat af kvinder.

Samtidigt viser undersøgelser at kvindelige iværksætteer kun får én procent af venturekapitalen i Danmark, mens 98 procent af kapitalen tilfalder virksomheder med mandlige stiftere. Den sidste procent tilfalder virksomheder med både mandlige og kvindelige stiftere.

Målsætning
Innovator Q’s målsætning er at fremme debatten om diversitet i erhvervslivet. Innovator Q er nysgerrig, optimistisk og lidt bekymret på diversitetens vegne. Nysgerrig, fordi der er en bevægelse i gang. Optimistisk, fordi der kommer mere fokus og eksperter kommer med forslag, og teorier. Bekymret, fordi der sker for lidt, og der SKAL ske noget.

Danmark har blandt kvinderne et kæmpe talentpotentiale, som vi ikke må gå glip af.

Innovator Q’s målsætning er at skrive flere artikler om kvinder end de øvrige medier, og aktivt fremme debatten om diversitet i erhvervslivet. Missionen er at få flere kvinder ind i toppen af dansk erhvervsliv, ved at vise ansigter på dem, som det er lykkes for.

Diversitet, innovation, iværksætteri og ledelse
Innovator Q skiver også om innovation, iværksættere og ledelse. Og diversitet er mange ting, og handler om andet end kvinder. Derfor er der også masser af plads til mændene på Innovator Q.

Innovator Q skriver om iværksættere og om deres erfaringer, succes’er, og kampe for at være lige der, hvor de er.

Følg med i den rivende udvikling i nyhedsbreve, podcast, klummer og artikler. Her samles nye tanker og perspektiver, der forhåbentlig inspirerer dig til at tænke og handle på nye måder.

Lyt til podcastserien ”Sådan gjorde jeg”. En podcastserie om kvindelige rollemodeller.

 

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.