Wednesday, 21 Feb 2024

Nyhedsbreve

Nedenfor kan du læse de seneste udgaver af vores nyhedsbrev.

Vil du vide mere om diversitetsdebatten, have nogle tal eller eksempler til dine foredrag eller samtaler, ønsker du inspiration eller viden så tilmeld dig nyhedsbrevet via tilmeldingsboksen.

Vi glæder os til at du læser med. 

De bedste hilsner

Innovator Q teamet

Mange brikker

August 2021: Får Man Svar, Når Man Skriver Til Dronningen?

Før ferien skrev til til Dronningen. Vi havde noget på hjertet. Vi ville have dronningerne med i historien. De er også rollemodeller. "Tror I hun svarer", blev vi spurgt. Ja da, svarede vi - en lille smule mere selvsikre end vi faktisk var. Men vi fik svar. Kongehuset er "opmærksomme på problemstillingen", som de skriver i deres svar på vores henvendelse. Og vi lover jer kære læsere, at vi nok skal følge op, så Dronning Ingrid, Dronning Alexandrine, Dronning Lovisa og alle de andre kan komme med.

Samlet

Juli 2021: Ny Podcastserie - Ledelse Af Køn

Vi har en fantastisk nyhed, som vi har glædet os helt vildt til at dele med jer. Der findes masser af viden om ligestilling og diversitet i dansk erhvervsliv. Masser af fakta og undersøgelser der peger på kontante fordele ved diversitet. På Innovator Q er vi med til at formidle denne viden.

Tine Cederstrand (tv) og Trine Askholm (th) har tilsammen mere end 20 års erfaring som rådgivere og skribenter. Foto: Stine Heilmann

Juni 2021: Kære Dronning Margrethe d. 2 af Danmark - Ligestilling i historien tak

Vi har noget på hjertet. Og vi siger det gerne højt. I sidste uge skrev vi det til Dronningen. "Rollemodeller er vigtige og dronninger tæller også" var vores budskab. Det er gået op for os, at kun historiens konger har fået plads på kongehusets hjemmeside. Det er beskrevet, hvad de var kendt for, men ikke hvem de var gift med. Verden består af mænd og kvinder - vi vil have det hele med.

Piger og drenges veje gennem folkeskolen er forskellig, men det er ikke kun drengene der står som tabere. Foto: Unsplash

Maj 2021: Er vores folkeskole en ulige uddannelse?

Kan det virkelig passe, at vi behandler et spædbarn forskelligt afhængig af, om det er klædt i lyserødt eller lyseblåt? Ja bekræfter undersøgelser og senere i barnets liv bliver kønsstereotyperne forstærket. Det sker i vuggestuen, i børnehaven og i folkeskolen. Og det sker for os alle sammen. Det er naturligvis et emnet, vi følger meget med i på Innovator Q. Lige nu har Magasinet Skolebørn et tema om Køn, som vi har læst med interesse. En delkonklusion er at drengene taber i folkeskolen, mens pigerne vinder. Men er det sandt? Eller er det en myte?

farve sticker_nyhedsbrev

April 2021: Bias, det lille ord med den store betydning - Rabat på d'herrer kollektionen og Jane Pipers bøger

Gæk gæk gæk - kan du gætte, hvem jeg er? Hvis du er som de fleste, så vil du hvert fald ubevidst prøve at gætte det. Ud fra køn, alder og etnicitet vil de allerfleste af os hurtigt gruppere andre mennesker, og ud fra det beslutter vi (ubevidst) os for, med hvilke briller vi ser på netop den person. Det hedder bias og er basseret på vores kultur og erfaringer. Bias i hverdagen er nøglen til at forstå de mange bump på diversitets-vejen. I dette nyhedsbrev får du to forskellige vinkler på bias. Bias i kunstig intelligens med virksomhedsejer Niklas Hall og bias i ledelse med professor Sara Louise Muhr.

Nyhedsbrev marts

Marts 2021: Do's and dont's for podcast - Rabat på d'herrer kollektionen og Jane Pipers bøger

Imens vi er i gang med at tilrettelægge Sæson 3 af podcastserien "Sådan gjorde jeg", har vi lavet et bonusafsnit til alle jer, der drømmer om, at producere jeres egen podcast. Så lyt med på dette bonusafsnit af Sådan gjorde jeg - det handler om do's and dont's, når du skal producere og tilrettelægge podcast. Du kan også lytte med, hvis du bare er nysgerrig på at høre et podcastafsnit optaget i en gammel Volvo. Det er Trine Askholm som interviewer podcastproducent Freia Dam, for at få hendes bedste tip og tricks.

Innovator Q stafet 4 uger

Marts 2021: Marts måned er kvindernes - Hvilken måned er vores alle sammens?

I går fejrede vi 8. marts. Her i Danmark kalder vi det Kvindernes Internationale Kampdag. På engelsk hedder det blot International Women's Day. For os klinger det lidt bedre uden ordet kamp. Vi ved, at vi står på skuldrene af kæmperne, som før os har kæmpet og haft fokus på kvinder og pigers rettigheder. Og vi er så taknemmelig. Men vi ønsker ikke en kamp.

IQ Billede - uden tekst

Februar 2021: Vi har sendt en stafet afsted - Rabat på d'herrer kollektionen

På Innovator Q undrer vi os. Det har vi gjort længe, og det var årsagen til, at vi skabte Innovator Q. I sidste uge var det mange andre, som undrede sig højlydt på de sociale medier. Det skete i forbindelse med en artikel i Børsen, hvor billeder af en lang række hvide mænd tilhørende nogenlunde samme aldersgruppe fik overskriften "Masser af dynamik og udskiftninger på bestyrelsestoppen i 2021". Læs nyhedsbrevet og lederen her.

25dec_lyttetid

Januar 2021: Lyttetid, hvornår er det hos dig - Rabat på d'herrer kollektionen

Har du været hjemsendt op til jul, arbejdet hjemmefra mens dine børns skulle hjemmeskoles eller være sendt hjem i corona-isolation? Så savner du måske de små åndehuller til egen tid og til at blive klogere på noget, som ikke handler om corona. Eller måske har du hele familien samlet til hygge, og I savner lidt fælles inspiration, så alle kan blive lidt klogere. Uanset hvad din situation er, så kan vi anbefale vores podcast “Sådan gjorde jeg”.

Line Jensen

December 2020: Nyt syn på hekse - Rabat på Line Jensens bog "Hver dag starter det forfra"

Sæsonafslutningen af "Sådan gjorde jeg" ligger nu klar til alle vores lyttere og læsere. Det sker med interview af to fantastiske rollemodeller; Cecilie Nørgaard og Razan Haugaard. På redaktionen har vi længe fulgt en sej kvindelig rollemodel, Line Jensen, som er illustrator. Derfor er vi også helt vilde med at Line Jensen har sagt ja til, at vi kan tilbyde jer 20 % rabat på hendes bog "Hver dag starter det forfra". Hvis du ikke kender Line Jensen endnu, så læs mere om hende her, og få adgang til rabatkoden.

En ung moderne smukog klog heks. Foto: Jose Martinez, Unsplash

December 2020: Nyt syn på hekse - Køb hudpleje med rabat

Synet på en heks og fremstillingen af hekse har forandret sig de seneste 20-30 år. Læs i dette nyhedsbrev og i Trine Askholms leder, hvordan det giver håb for mulighederne for at forandre de stereotype billeder de fleste har af eksempelvis en iværksættere og en leder. Læs hele nyhedsbrevet inklusiv lederen her.

Foto: Emily Morter, Unsplash

November 2020: Styr På Fakta - Køb hudpleje med rabat.

Samtalen om diversitet og ligestilling har nogle gange svært ved at komme derhen, hvor den kan blive til et reelt forandringsgrundlag. Vi vil gerne opfordre til mere fakta og færre fornemmelser og følelser. I sin leder til dette nyhedsbrev fortæller Trine Askholm om, hvordan vi kan bruge fakta og konkret lovgivning mere aktivt blandt andet i forhold til at undgå sexchikane. Hun ser også nærmere på sammenhængen mellem antallet af sager i ligebehandlingsnævnet, og de sager vi hører om i #metoo sammenhæng. Og vi får en opfordring til at holde fokus på fakta fremfor følelser. Læs hele nyhedsbrevet inklusiv lederen her.

Her spejler Trine Askholm sig i fem forskellige rollemodeller; Samira Nawa, Marie Mathiesen, Allan Levann, Mette Ejrnæs og Iben Maria Zeuthen. Dem kan du alle høre mere til i vores podcastserie Sådan gjorde jeg". Foto: Peter Dalby/Sissel Weirsøe

Oktober 2020: Lyt Og Køb Kunst Med Rabat.

Vi er nu halvvejs igennem Sæson 2 af podcastserien "Sådan gjorde jeg", vores store satsning som er blevet til virkelighed takket være en succesfuld crowdfunding. At dømme efter jeres feedback og de mange tusindvis af lyttere, så må vi hellere skynde os i gang med at planlægge flere sæsoner 🙂 Vi håber, I vil fortsætte med at lytte med og sende historierne ud i jeres netværk, så de også får kendskab til "Sådan gjorde jeg". Læs hele nyhedsbrevet inklusiv lederen her.

Et udklip af avisers dækning af #metoo - september 2020. Fotocollage: Innovator Q

Oktober 2020: Sæsonpræmiere På Podcastserien "Sådan Gjorde Jeg"

Vi har på redaktionen fulgt de seneste ugers sexismedebat med stor interesse. Særligt har vi interesseret læst om den snak, der har været om, at være inhabil. Er det mon endnu et forsøg på at undgå den ubehagelige debat? Trine Askholm skrev en leder om emnet. Læs hele nyhedsbrevet inklusiv lederen her.

Strand med fns 5verdensmål logo

Juli 2020: Har Du Taget Aktion På FNs Verdensmål I Din Virksomhed?

Sommerferien banker på døren. Vi har glædet os til ferie med hver vores familie. I dette nyhedsbrev har vi skaffet vores læsere en rabatkode til lidt sommerferielæsning, som vi håber, I kan få gavn af senere på sommeren. Arbejdet med at sætte fokus på rollemodeller, kvindelige iværksættere og ledere fortsætter hen over sommeren. Læs hele nyhedsbrevet her.

Podcast fællesbillder sh

Juni 2020: Podcastserien "Sådan Gjorde Jeg" overlever

Så blev det sommer i Danmark. Oven på et hæsblæsende forår, hvor vi arbejdede på at afslutte vores crowdfunding kampagne, som skulle gøre det muligt at færdigproducere podcastserien “Sådan gjorde jeg”, så kan vi nu i dette nyhedsbrev, fortælle jer hvad resultatet blev, og hvad fremtiden bliver for podcastserien. Læs hele nyhedsbrevet her.

Ledelseshåndbøger

Maj 2020: Ledelseshåndbøger Og Rollemodeller

Hos Innovator Q har vi i den forgangne måned bragt et debatindlæg skrevet af forfatter og female leadershipmentor Birgitte Baadegaard. Hun skriver i sit debatindlæg, at vi ikke har brug for flere håndbøger til kvinder. Jeg kunne ikke være mere enige. Men vi har også bruge for rollemodelshistorierne. Læs hele nyhedsbrevet her.

Denne illustration af Coronavisrusset er oprettet ved Centers for Disease Control and Prevention (CDC).  Sygdommen forårsaget af denne virus er blevet navngivet coronavirus sygdom 2019 (COVID-19). Foto: Unsplash

April 2020: Din støtte mangler - Crowdfunding kampagnen fortsætter

Imens coronakrisen fortsat raser verden over, kæmper jeg for at podcastserien "Sådan gjorde jeg" skal overleve. Derfor arbejder jeg hårdt på, at få fundet de sidste fundere til min Crowdfunding Kampagne hos Booomerang.dk, der skal medfinansiere produktionen af podcastserien "Sådan gjorde jeg", sæson 2.

Denne illustration af Coronavisrusset er oprettet ved Centers for Disease Control and Prevention (CDC).  Sygdommen forårsaget af denne virus er blevet navngivet coronavirus sygdom 2019 (COVID-19). Foto: Unsplash

April 2020: Crowdfunding af "Sådan gjorde jeg"

Skal coronakrisen slå podcastserien "Sådan gjorde jeg" ihjel?
Imens coronakrisen fortsat raser verden over, kæmper jeg for at "Sådan gjorde jeg" skal overleve. Læs april måneds nyhedsbrev om vores crowdfunding kampagne, der skal sikre at podcastserien "Sådan gjorde jeg" overlever.

Denne illustration af Coronavisrusset er oprettet ved Centers for Disease Control and Prevention (CDC).  Sygdommen forårsaget af denne virus er blevet navngivet coronavirus sygdom 2019 (COVID-19). Foto: Unsplash

Marts 2020. Vi har brug for din hjælp: Crowdfunding af "Sådan gjorde jeg"

Så er det nu, at din hjælp kan gøre en afgørende forskel for en medieiværksætter. Som de fleste andre danske iværksættervirksomheder er Innovator Q også ramt af coronakrisen. Alle former for ikke livsnødvendige aktiviteter og interviews er aflyst. Det betyder, at alt, hvad vi har haft planlagt af podcastinterview til Sæson 2 af ”Sådan gjorde jeg”, er udskudt på ubestemt tid. Læs mere her, om hvordan du kan støtte udgivelsen af Sæson 2.

51-årige Margrethe Vestager, EU-kommisær og uddannet cand.polit. På scenen til netværksarrangement hos Foreningen for kvindelige virksomhedsejere. Foto: Bjørg de Meza

Marts 2020: D. 8 Marts - Husk At Tale Med D'herrer

Hos Innovator Q synes vi, at det er afgørende, at når vi taler om ligestilling, diversitet og inklusion, så skal alle køn være med i snakken, også d'herrer. En af de rollemodeller som gerne taler om diversitet er Margrethe Vestager. Læs her hvilke argumenter hun fremfører, når hun skal overbevise den typiske CEO om, hvorfor det er vigtigt at arbejde strategisk med diversitet og inklusion.

03-10-18_288_BW

Februar 2020: Mens vi venter på "Sådan gjorde jeg"

Så er vi igang med at optage til Sæson 2 af vores podcastserie "Sådan gjorde jeg" om kvindelige rollemodeller. Læs her hvilke tanker om rollemodeller Trine Askholm fik efter et awardshow hvor årets bestyrelseskvinde blev udråbt. Womens Board Award hed arrangementet, og det blev afholdt af Deloitte, Alumni og Ledernes Hovedorganisation.

Pressehenvendelser rettes til chefredaktør Trine Askholm. Foto: Stine Heilmann

Kontaktinformation: trine@innovatorq.com

Godt nytår NYHEDSBREV: Året der gik og Kvindelige Rollemodeller

"Et nyt år er begyndt - på Innovator Q glæder vi os til 2020. På redaktionen har vi nu tilknyttet en række nye journalister, som alle brænder for at fortælle gode historier til jer." Læs om Chefredaktør Trine Askholms drømme for 2020 og se hvilke artikler der blev de mest læste i 2019.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jule NYHEDSBREV: Glædelig jul

"Når året 2019 rinder ud om få dage, så er det for mange mennesker tid til at gøre status. Også for mig." Læs Chefredaktør Trine Askholms seneste tanker om at være en rollemodel.

50 årige Katja Iversen, CEO i Women Deliver Foto: Women Deliver

December 2019: Om julefrokostgramseri

Hos Innovator Q arbejder vi på, at vise rollemodeller fra alle ender og kanter af erhvervslivet. Vi arbejder på at sætte på dagsordenen, hvem der har ansvar, og hvilke rettigheder mennesker har. Læs Chefredaktør Trine Askholms oplevelser om julefrokostgramseri og hvem der bør tage ansvar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

November NYHEDSBREV: Om blindhed og diversitet

"Jeg er bange for, at jeg er ved at blive blind. Altså ikke blind så jeg ikke kan se, men blind i den forstand, at jeg kun ser verden med mine diversitets-briller." Læs Chefredaktør Trine Askholms oplevelser på diverse toiletter.

trine med paraply

Oktober NYHEDSBREV: Efterårslæsning om diversitet

Om lidt lander du i sofaen med den bog du længe har ville læse i hånden og en varm kop kakao. Måske er der ild i din ikke spor miljø-venlige brændeovn. Men den bekymring skubber du til side. Du skal ned i gear sammen med dem du holder af. Der står EFTERÅRSHYGGE på menuen.

77aba578-e936-4472-a120-f3c5aec2faac

September NYHEDSBREV: Kunst og diversitet

Onsdag d. 25 september afholdt GoGetty og kunstneren Kristian von Hornsleth en gå-hjem-talk med spørgsmålet "Hænger kunst og diversitet sammen?". Denne debat fik Chefredaktør Trine Askholm lov at moderere midt i Hornsleths atelier.

podcast cover3

AUGUST NYHEDSBREV: Medievaner, Rollermodeller og Podcast

Læs om hvordan Chefredaktør Trine Askholm er vokset op med avis-redaktør som nabo, og hvordan kærligheden til nyheder stadig lever, som om der med Trine Askholms øjne mangler en nyhedsplatform med fokus på diversitet, rollemodeller - kvinder i dansk erhvervsliv.

Innovator Q debat på Iværksætterskibe “Hvorfor tier kloge kvinder stille i medierne?" Foto: Marie Astrup

JULI NYHEDSBREV: Det alle debatterne (også) kom til at handle om

Innovator Q havde i sidste måned debut på folkemødet. Det blev en stor succes. Nyeste tal fra vores værter på Iværksætterskibet viser, at mere 350 mennesker fandt vejen til debatten om kvindelige kilder i medierne. En af de mest besøgte debatten på skibet dette år!

JUNI NYHEDSBREV: Alt at vinde - stem på en kvinde

I Danmark har vi tradition for høj valgdeltagelse. Ved folketingsvalg ligger vi i Danmark på over 85% i valgdeltagelse. Men hvor mange mon tænker på køn, når de stemmer?

Tegning af Maren Uthag.

MAJ NYHEDSBREV: Skulle vi ikke stryge frøken?

Majs nyhedsbrev handler om sproget og om hvordan man taler ligestilling ind i sproget. Betyder det noget? Ja det gør!

APRIL NYHEDSBREV: Insistér på bedre kønsbalance

Nyt om rollemodeller indenfor iværksætteri, innovation og ledelse – med et feminint fortegn. Vi vil, som det eneste medie i Danmark, bestræbe os på at vende statistikken rundt...

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.