Tuesday, 18 Jun 2024

Ny rektor for Filmskolen

Tine Fischer er fra 1. maj ny rektor for den Danske Filmskole. Hun er dermed afgående direktør hos de københavnske filmfestivaler. Foto: CPH:DOX
Tine Fischer er fra 1. maj ny rektor for den Danske Filmskole. Hun er dermed afgående direktør hos de københavnske filmfestivaler. Foto: CPH:DOX

Den Danske Filmskole får ny rektor pr. 1 maj, hvor Tine Fischer afløser den konstituerede rektor Bo Damsgaard. I pressemeddelelsen fra filmskolen fortæller Tine Fischer, at det er en kæmpe ære for hende, at Kulturministeren og et enigt ansættelsesudvalg har peget på hende som den nye rektor for Den Danske Filmskole.

Tine Fischer vil tilgå opgaven med stor ydmyghed og respekt over for det store engagement. I forbindelse med udnævnelsen udtaler hun

“Jeg glæder mig til at møde eleverne, ansatte og lærerne. Og jeg glæder mig til at lytte, forstå og sammen videreudvikle en skole, som lige nu og her står et afgørende vigtigt sted i skolens lange historie. Den Danske Filmskole er ikke bare en hvilken som helst skole, den er kendt som verdens bedste filmskole. Den har en stor del af æren for den store succes, som dansk film er og har været, og så er den en afgørende vigtig stemme i at forme fremtidens film- og medielandskab.”

I følge pressemeddelelsen begrunder Kulturminister Joy Mogensen udnævnelse med at

”Filmskolen er arnested for dansk film. Her spirer filmtalenterne og fremtidens film, som vi er kendt for i hele verden. Tine Fischer har arbejdet i film og kunst hele sit liv. Med hende ved roret er Filmskolen i stærke og innovative hænder.”

Lang erfaring fra film og kultur 

Tine Fischer er i dag direktør for Copenhagen Film Festivals –  en stilling hun nu forlader. I stillingen har Fischer blandt andet stået bag stiftelsen af filmfestivalen CPH:DOX, hvor hun har fungeret som kunstnerisk leder og direktør siden 2003.

Uddannelsesmæssigt kommer Tine Fischer med en baggrund fra filmstudier på Københavns Universitet og London Guildhall University. Hun er desuden producer- og manuskriptudviklings-programmer fra  EAVE og Torino Filmlab. Udvikling, produktion, formidling og talentudvikling har været centrale i de mange forskellige positioner i film- og mediebranchen, som Tine Fischer har bestridt. Dertil har hun løbende været engageret i udviklingen af danske kulturinstitutioner. Tine Fischer har også deltaget i en lang række bestyrelser, udvalg og netværk i dansk kulturpolitik.

Stillingen som rektor for Den Danske Filmskole blev opslået i efteråret 2020. Det var et enigt ansættelsesudvalg med repræsentanter fra Filmskolen og filmbranchen, som indstillede Tine Fischer til posten som rektor for Den Danske Filmskole.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.