Wednesday, 21 Feb 2024

Ny præsident og CEO for Novozymes

Ester Baiget bliver ny præsident og CEO for Novozymes pr. 1 februar 2020. Foto: Pressefoto: Novozymes
Ester Baiget bliver ny præsident og CEO for Novozymes pr. 1 februar 2020. Foto: Pressefoto: Novozymes

Ester Baiget bliver ny præsident og CEO for Novozymes pr. 1 febuar 2020.

Stærk professionel baggrund

Baiget kommer fra en stilling som Business President hos Dow’s industrial Solutions, og var en del af direktionen. Ester Baiget er en erfarende international leder med en stærk profil, og har været i Dow Industrial Solutions siden 1995. På daværende tidspunkt startede Baiget som ingeniør, og har siden da haft forskellige stillinger og ansvarsområder i virksomheden. I Dow Industrial Solution er Ester Baiget krediteret for at få implementeret en klar vækst, samt udviklet en innovation og operationel strategi, der har skabt stærke finansielle resultater.

Pressemeddelese fra Novozymes

I pressemeddelelsen fra Novozymes udtaler bestyrelsesformanden Jørgen Buhl Rasmussen, at  “Ester Baiget har en stærk profil og vist gode resultater indenfor transformationel forandring og rentable forretningsværks”. Samtidig med fremhæver bestyrelsesformanden, at “Ester Baiget er en leder, der er vant til at lede virksomheder med en kompleks produkt portefølje  og en bred kundegruppe. Vi i bestyrelsen ser frem til at arbejde med hende og bygge ovenpå den opdateret strategi ‘Better Business with Biology'”.

Bosætter sig i Danmark

På nuværende tidspunkt bor Ester Baiget i Schweiz, men påtænker at flytte til Danmark med sin familie, når hun tiltråder den nye stilling i Novozymes. Baiget er uddannet kemisk ingeniør  og har en MBA fra Tarragona universitetet i Spanien. Baiget har desuden en spansk nationalitet.

Fremmer diversiteten

I pressemeddelelsen fremhæves desuden Ester Baigets passion for videnskab, og hvordan hun har inspireret kollegaer og fremtidige generationer. Hun er blandt andet ambassadør for STEM og en aktiv fortaler for Women’s Innovation Netværk (WIN).

Med Ester Baigets indtrædelse i direktørstolen hos Novozymes pr. 1 februar 2020 rykkes kønsbalancen i det danske erhvervsliv sig en smule. Ester Baiget bliver nemlig den femte kvindelige CEO, ud af de i alt 134 danske børsnoteret virksomheder.

 

Læs hele pressemeddelelsen fra Novozymes her

Læs om flere kvindelige direktører, erhvervsdrivende og bestyrelsesmedlemmer her

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.