Tuesday, 18 Jun 2024

Ny direktør i Dansk Erhverv – erfaren erhvervsperson udpeget

Betina Hagerup Foto: Pressefoto Dansk Erhverv
Betina Hagerup Foto: Pressefoto Dansk Erhverv

Betina Hagerup rykker til Dansk Erhverv d. 1 September. Hun bliver medlem af direktionen og direktør for organisationens markedsområder.

Betina Hagerup er cand. merc. med speciale i international økonomi og virksomheders internationalisering. Betina Hagerup er i dag Executive Vice President i it-virksomheden KMD.

I en pressemedelelse skriver Dansk Erhverv, at de med Betina Hagerup tiltrædelse styrker deres direktion med en markant profil inden for erhvervslivet og den offentlige sektor. Hun skal være med til at styrke organisationens rådgivning på de forskellige markedsområder, som blandt andet tæller handel, transport, rådgivning, digitalisering, oplevelse og velfærd.

”Betina Hagerup har en enorm indsigt i erhvervslivet, reguleringen af erhvervslivet og den offentlige sektor. Hun kender forretningsgangene både i politik og i virksomhederne. Det er et rigtigt godt match i forhold til at sikre Dansk Erhvervs medlemmer den bedste rådgivning og interessevaretagelse. Jeg glæder mig derfor virkelig til at få Betina med på holdet,” siger adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

Direktionen på plads

Direktørstilling er nyoprettet, og betragtes som et element i Dansk Erhvervs strategi, der skal sikre organisationen endnu mere politisk gennemslagskraft, større synlighed og en klar erhvervsprofil til gavn for medlemsvirksomhederne.

”Dansk Erhverv er i en rivende udvikling. Betina Hagerup kommer med en meget stor viden om erhvervslivet og den offentlige sektor, og hun vil utvivlsomt være med til at styrke vores indsats på de forskellige markedsområder i Dansk Erhverv. Med annonceringen af den nye ansættelse har vi Dansk Erhvervs direktion på plads,” siger Brian Mikkelsen.

Dansk Erhvervs direktion vil således pr. 1. september bestå af fire medlemmer: Adm. direktør Brian Mikkelsen, vice adm. direktør Laurits Rønn, direktør Morten Langager og direktør Betina Hagerup.

Mangfoldighed giver udvikling og fornyelse

Dansk Erhverv udmærker sig ved at have en mangfoldighedspolitik. De beskriver for Innovator Q, at de ønsker at arbejde aktivt for, at medarbejdersammensætningen afspejler arbejdsstyrken i Danmark. Mangfoldighed kan bl.a. bidrage til at øge kreativitet, innovation og problemløsning gennem bredt funderede teams.

De beskriver endvidere at “kvinder og mænd opfattes som ligeværdige, hvorfor de også skal have lige muligheder for at vælge det arbejdsliv, som de ønsker – uanset om det handler om karriereveje eller balance mellem arbejdsliv og privatliv”

Hos Dansk Erhverv mener de, at kønnenes forskelligheder er med til at skabe udvikling og fornyelse. “Med henblik på at sikre et godt arbejdsmiljø, god trivsel og lige karrieremuligheder arbejder vi for, at der er en ligelig repræsentation af mænd og kvinder både blandt ledere og medarbejdere.”

Dansk Erhvervs udtaler sig generelt ikke om konkrete ansættelser.

Hagerup glæder sig

Betina Hagerup ser frem til opgaven i Dansk Erhverv, hvor hun får ansvaret for at lede indsatsen inden for Dansk Erhvervs markedsområder.

”Jeg glæder mig til at komme i gang. I en hastigt foranderlig verden er der brug for at sikre, at virksomhederne har de bedst mulige rammevilkår. Jeg ser frem til samarbejdet med Dansk Erhvervs medlemmer og ansatte og til at bidrage med min viden på området,” siger Betina Hagerup, der kender Dansk Erhverv indefra, da hun frem til i dag på vegne af KMD har været medlem af Dansk Erhvervs bestyrelse og forretningsudvalg.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.