Sunday, 10 Dec 2023

Ny branchedirektør i DI Rådgiverne

Branchedirektør i DI Rådgiverne Katrine Ellersgaard Nielsen.
Branchedirektør i DI Rådgiverne Katrine Ellersgaard Nielsen. Fotograf Sif Meincke

Katrine Ellersgaard Nielsen er pr. 1. oktober startet som branchedirektør i Dansk Industri (DI) Rådgiverne.

Ellersgaard fortæller til Innovator Q, at hun ser frem til sammen med branchefællesskabet og DI’s medlemmer at bringe rådgivningsbranchen gennem corona og en besparelsesperiode samt at forbedre forholdene for Danmarks rådgivervirksomheder.

Den nyudnævnte branchedirektør kommer senest fra en stilling i Dansk Erhverv som Chef for Analyse og Samfundsøkonomi, og har omkring otte års erfaring fra rådgiverbranchen. Hun har tidligere bestredet stillinger i medlemsvirksomhederne Copenhagen Economics, som er et økonomisk rådgivningsfirma med speciale i samfundsøkonomiske problemstillinger, samt Incentive Denmark, som er et konsulenthus med speciale i økonomiske og statistiske værktøjer.

Hun startede sin karriere i IBM, og har i mellemtiden også arbejdet som Senior Director i Axcelfuture, dansk erhvervslivs tænketank, samt startet selvstændig virksomhed.

Diversitet i erhvervslivet er en sag, som står Katrine Ellersgaard nært. Hun fortæller, at foruden urimeligheden i manglende diversitet, går vi som samfund glip af stort talent, nye idéer og forretningsudvikling.

Hun oplever, at det ofte er forældreskabet, der bliver en showstopper for kvinders karriere. Dette gælder både, når man ser på lønudvikling for henholdsvis kvinder og mænd, samt tabet af potentiale gennem forældreskabet:

”Hvem har eksempel hørt om ’en rigtig familiemor’ eller en ’karrierefar’? Det ærgrer mig. Forældreskab rummer den vildeste og største mulighed for personlig udvikling, styrkelse af lederevner, og træning af organisationstalentet!”

Katrine Ellersgaard Nielsen har en Master of Science i Økonomi fra Københavns Universitet. Hun har desuden studeret på London School of Economics and Political Science.

Privat er Katrine Ellersgaard Nielsen gift og har tre børn.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.