Saturday, 20 Apr 2024

Nina Dietz Legind bliver første kvindelige formand for Finanstilsynets bestyrelse

Professor Nina Dietz Legind er den første kvindelige formand for Finanstilsynets bestyrelse. Foto: Syddansk Universitet
Professor Nina Dietz Legind er den første kvindelige formand for Finanstilsynets bestyrelse. Foto: Syddansk Universitet

Erhvervsminister Simon Kollerup har udpeget professor Nina Dietz Legind til formand til Finanstilsynets bestyrelse. Nina Dietz Legind er professor ved juridisk institut på Syddansk Universitet.

“Jeg er rigtig glad for at have fået muligheden for at være med til at præge Finanstilsynets arbejde de kommende år. Tilsynet har stor betydning for, at danskerne har tillid til vores finansielle institutter og pensions- og forsikringsselskaber, og jeg er sammen med den øvrige bestyrelse klar til at leve op til den tillid.” Udtaler Nina Dietz Legind i en pressemeddelelse.

Hun fortsætter ”Jeg glæder mig til at bringe mine egne kompetencer i spil og til, sammen med tilsynets dygtige medarbejdere, at levere et solidt grundlag for det finansielle system og en kontrolindsats, der lever op til de højeste standarder.”

Finanstilsynets bestyrelse er oprettet i 2014, og Nina Dietz Legind er den første kvinde til at indtage formandsposten. Hun har siden 2014 været en del af Finanstilsynets Ekspertudvalg, og har desuden bestyrelseserfaring fra blandt andet Fionia Fond, Finansiel Stabilitet og Djøfs Forlag.

Finanstilsynet har til opgave at føre tilsyn med landets finansielle virksomheder, altså penge- og realkreditinstitutter, pensions- og forsikringsselskaber, investeringsforeninger, investeringsselskaber og fondsmæglere med flere.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.