Saturday, 20 Apr 2024

Mette Ejrnæs / professor i økonomi på Københavns Universitet

Mette Ejrnæs coverart

Hør historien om den eneste kvindelige økonomi professor der findes på Københavns Universitet på Økonomisk Institut. Hun hedder Mette Ejrnæs og er 49 år.

Da Mette Ejrnæs startede sin forskerkarriere havde hun stor modstand imod at tale om diversitet og ligestilling. Hun ville være kendt for sit arbejde og faglighed, frem for at være kvindelig lektor.

I dag ser det anderledes ud for den erfarende professor, hvor hun aktivt går ind for at tale åbent om den skæve kønsfordeling der er på Økonomiske Institut.

Hun mener, at det er afgørende at forskningen bliver dækket fra alle tænklige vinkler, og at det kun sker, hvis der er diversitet i sammensætningen af forskere indenfor økonomi.

Mange magtfulde positioner i vores samfund er besat af økonomer, og derfor mener Mette Ejrnæs, at hvis der er diversitet blandt økonomerne, også blandt forskerne, så er der større sandsynlighed for at få dækket alle vinkler og aspekter af samfundsøkonomien.

Hør hvordan hun er blevet professor, og hvorfor hun synes grafer og tal er spændende og sjove.

Vært og tilrettelæggelse: Trine Askholm
Produktion og klip: Damn Podcast

Læs mere om diversitet og rollemodeller i dansk erhvervsliv på innovatorq.com og find os på Instagram på @innovatorq

 

Læs også artikel hos Carlsberg Fondet som stiller skarpt på at kønsbarriererne skal nedbrydes indenfor forskning. KLIK HER

 

Vil du lytte til flere  historier om andre kvindelige rollemodeller – KLIK HER

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.