Friday, 29 Sep 2023
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når året 2019 rinder ud om få dage, så er det for mange mennesker tid til at gøre status. Også for mig.

I året der er gået, er jeg begyndt at identificere mig selv som ikke blot chefredaktør, men en iværksætter-chefredaktør med en umulig forretningsplan.

Hver morgen i det forgangne år er jeg vågnet op, og har tænkt på om det er arbejdet værd. Både fordi det er svært at se resultater i forhold til bedre ligestilling og flere kvinder i toppen af erhvervslivet, men også fordi det er virkelig vanskeligt at starte et medie – særligt uden mediestøtte og investorer i ryggen.

Hver dag, når jeg slutter min arbejdsdag, føler jeg mig sikker på, at jeg gør det rigtige, fordi jeg igen har talt med interessenter og samarbejdsparterne, som er vilde med Innovator Q og vores arbejde. Jeg tror, at den økonomiske støtte venter lige om hjørnet.

Rollemodel

I podcastserien “Sådan gjorde jeg” har jeg spurgt 10 mennesker, om de oplever sig selv som rollemodel. De fleste har tøvende svaret ja. Det samme ville jeg selv gøre.

Min ældste datter er otte år, og hun er ret god til at se tingene med diversitetsbrillerne på.

Og hun er stolt af sin mor. Hun fortæller tit om hendes mors arbejde. Hendes beskrivelse af hvad jeg laver er, at jeg arbejder for at give bedre muligheder for piger og kvinder på arbejdet. Hun sammenligner det med filmen “Julemandens Datter” hvor Lucia ønsker sig at komme på julemandsskolen og må bryde med flere hundrede års traditioner for at lykkedes. Det er jo lidt fortegnet, men børnene ser ud til at forstå.

Jeg er glad for, at hun er stolt af mig, og jeg håber, at jeg kan blive ved med at være en rollemodel for mine børn. Og vise dem at når man er glad for sit arbejde, så bliver det sjovere og mere autentisk. Også selvom det er vanskeligt og super frustrerende.

 

Drømme for 2020

I 2020 håber jeg, at indtjeningen vender sit milde ansigt i Innovator Qs retning, så vi kan vise flere tydelige resultater frem.

Ikke fordi der skal resultater på bordet, men fordi det ikke er nok at skrive om og snakke om diversitet og vigtigheden af rollemodeller. Vi skulle gerne snart opleve, at der sker en ændring i de dårlige statistikker, vi ser på diversitets-området.

Så når året 2019 rinder ud, synes jeg, at I skal (gen)læse debatindlæg fra Birgitte Baadegaard, som mener, at diversitetssnakken har mistet pusten. Måske har hun ret. For når vi kigger på den seneste rapport fra Global Gender Gab, så er Danmark røget ned på en 14. plads fra sidste års 13. plads.

Imens må vi glæde os over at vores nordiske naboer indtager 1., 2., 3. og 4. pladsen. Tillykke til Island, Norge, Sverige og Finland. Håber I vil sende mere inspiration lidt sydpå til os danskere.

Når jeg nævner Finland, er det svært ikke at lykønske dem igen. Stort tillykke med valget af deres nye statsminister den 34-årige Sanna Marin. Den yngste leder i Finlands historie og den yngste siddende leder i verden. Glæder mig til at lære mere om hende, og mon ikke hun er en rollemodel for mange?

Rigtig glædelig jul

Chefredaktør Trine Askholm

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.