Tuesday, 3 Dec 2024

Inspirationsprisen 2021 går til…

Medlemmerne af Foreningen for Kvindelige Virksomhedsejere var fredag samlet for at kåre Danmarks mest inspirerende kvinde. Der var masser af inspiration og god stemning. Foto: Lars Schmidt / schmidtaps.com
Medlemmerne af Foreningen for Kvindelige Virksomhedsejere var fredag samlet for at kåre Danmarks mest inspirerende kvinde. Der var masser af inspiration og god stemning. Foto: Lars Schmidt / schmidtaps.com

At blive nomineret til prisen som årets mest inspirerende kvinde er ikke nogen lille ting. Det kunne tydeligt mærkes på de tre nominerede og også på alle deltagerende ved årets inspirationsprisfest. Der var god stemning, champagne i glassene og masser af inspiration at hente.

Af Tine Cederstrand

Fredag havde Foreningen for Kvindelige Virksomhedsejere (KV) inviteret til prisuddeling. For 23. gang skulle Inspirationsprisen for årets mest inspirerende kvinde uddeles, og medlemmerne af foreningen var mødt op for at kåre den sejeste af de tre nominerede. Det blev en aften spræng fuld af inspiration og muligheder for at netværke med de sejeste kvinder jeg længe har mødt.

Kick-ass ladies

Prisen som årets mest inspirerende kvinde gives til en, der er modig, nytænkende og visionær. En kvinde med et cvr-nummer der inspirerer andre. De karakteristika kan jeg, efter en aften i selskab med medlemmerne af KV, godt skrive under på findes i store mængder hos medlemmerne af foreningen.

For at blive medlem af KV skal man være kvinde og virksomhedsejer. Det var tydeligt for mig som gæst, at alle var herre i eget hus, og at de vidste, hvordan man tager sin plads. Luften var ganske enkelt tyk af passion, råstyrke og vilje til at handle og opnå resultater. Det var en visuelt larmende folk med store personligheder.

Trygt forum og forståelse for hånden på kogepladen

Jeg havde lejlighed til at tale med både bestyrelsen og flere af medlemmerne af foreningen. Jeg spurgte blandt andet, hvordan KV som netværk skiller sig ud fra andre netværk.

“Vi er et inspirationsnetværk, der både lader os inspirere af hinanden og af de specielt udvalgte foredragsholdere på vores business arrangementer. Vi sparrer med hinanden på tværs af brancher og støtter og bekymrer os om hinandens virksomheder på godt og ondt.” fortæller Pia Pedersen, der er formand for foreningen. Hun er også ejer af virksomheden efectus, der er en konsulentvirksomhed indenfor regnskab, HR og løn. Pia Pedersen er ikke i tvivl om, at KV netværket er noget af det bedste, hun har gjort for sin virksomhed. 

Hun fortsætter “Vi er også unikke med vores “netværk i netværket”. Det er mindre netværksgrupper sat sammen ud fra interesser, brancher, geografisk placering mm. Det er op til den enkelte gruppe, hvor tit de mødes og at sætte dagsordenen. Det kan fx være en aktuel problemstilling i et medlems virksomhed, et læringsoplæg eller lign.”

Mange af medlemmerne ses også privat, og det mærkes tydelig på den gode stemning, som der var ved arrangementet fredag. Samtidig formår de, at byde gæster som mig varmt velkommen. 

Ikke et salgsnetværk

Pia Pedersen fortæller også, at det ikke er et salgsnetværk, men at det alligevel godt kan afføde salg. “Fordi vi kender hinanden så godt, så falder det naturligt, at vi anbefaler hinanden eller søger hinandens ekspertise. Derved opstår der salg blandt medlemmerne, men det er ikke netværkets formål.”

“For mig er KV meget mere en blot et netværk. Det er professionel sparring, fortrolighed, inspiration, energi og en hel masse ligesindede veninder, af den slags, der forstår sig på ens at-være-selvstændig-udfordringer.” afslutter hun.

At det er et netværk uden direkte salg, er der flere andre, som også nævner. “Nogle af de andre netværk jeg har deltaget i, er som en lang pitch. Det er meget mere konkurrencepræget og meget anstrengende. Jeg tror, det er en af de største styrker ved vores gruppe. Vi er et trygt forum med fokus på sparring og læring – ikke salg .” fortæller Jeanne von Haller Grønbæk, der ejer Admiral Gjeddes Gaard i det centrale København.

“Det er samtidig et netværk af ligesindede” fortsætter Bibbi Bryld, ejer og grundlægger af AbMano. “Her ved vi alle sammen, hvad det betyder at ‘have hånden på kogepladen’. Hvis jeg holder 4 ugers sommerferie, så mister jeg omsætning, og det er der ikke altid råd til. Det kan dem af mine venner og veninder, der er ansatte, slet ikke forstå på samme måde, som netværket her”.

Netværket giver også rum til tale om svære beslutninger og Covid19 krisen, som har ramt hårdt nogle steder. At skulle fyre 40 ansatte og indgive en konkursbegæring hører heldigvis ikke til dagligdagen. Og netop derfor er det trygge forum vigtigt. ,

De nominerede til årets pris

Udvælgelsen af de nominerede til prisen starter hos foreningens medlemmer, der kan indstille kandidater. Derefter er det bestyrelsen, som udvælger tre nominerede.

I år er de nominerede: 

Butikken, der blev kickstartet af øko olie

Anna Hassing-Kjær var nomineret med webshoppen Made by Mama, som hun har med sin mand Morten.

Kærligheden til små, familieejede producenter af kvalitetsprodukter som olivenolie, pasta og køkkentøj af oliventræ opstod, da Anna flyttede til Toscana med sin familie.

I dag er Made by Mama i stadig vækst med salg i mere end 150 butikker i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. De er desuden for nylig kommet på Amazon.com.

Anna står for produktudvikling samt planlægning og præsentation på de sociale medier med bl.a. små madfilm fra sit køkken.

Hvor det er muligt, fokuserer Anna i sin virksomhed altid på økologi, bæredygtighed og nænsom råvarebehandling, fx håndplukkede oliven og klimavenlig emballage. 

Inspiration - Anna Hassing-Kjær, ejer og grundlægger af Made by Mama Foto: Lars Schmidt / schmidtaps.com
Anna Hassing-Kjær, ejer og grundlægger af Made by Mama Foto: Lars Schmidt / schmidtaps.com

Når ustyrlighed sætter os fri og udvikler samfundet

Emilia van Hauen er nomineret for sit utrættelige arbejde for køn (af alle slags), unge og fællesskabet. Senest podcasten “Ustyrlige kvinder” på kanalen Heartbeats, hvor Emilia skaber vigtige, inspirerende samtaler med frigjorte og lystdrevne kvinder. Det er med til at inspirere alle os andre til at stå ved os selv.

Om podcasten ”Ustyrlige kvinder” siger Emilia: “I vores samfund eksisterer der en lang række forventninger til, hvordan kvinder skal opføre sig, præstere og se ud – hvis de altså vil accepteres af samfundet. Men for de fleste kvinder har de forventninger, der er til deres udseende, sexlyst, kreativitet, moderskab, karriere og ægteskab været en begrænsning for deres frie udfoldelse. Derfor har vi brug for mange flere ustyrlige kvinder, der ikke lader sig styre af samfundets, historiens og kulturens forventninger til, hvordan kvinder skal være. Men som til gengæld lader sig styre af deres egen lyst”!

Inspiration - Emilia van Hauen, Kultursociolog, foredragsholder, bestyrelsesmedlem og forfatter. Foto: Lars Schmidt / schmidtaps.com
Emilia van Hauen, Kultursociolog, foredragsholder, bestyrelsesmedlem og forfatter. Foto: Lars Schmidt / schmidtaps.com

Godt kørende inden for alle aspekter af bilkøb og -kørsel

Benedicte Engel er med Kvindernes Bilmagasin nomineret for at ramme et hul i både markedet og selvforståelsen hos kvindelige bilkøbere, for selvfølgelig har kvinder både økonomi til og interesse i at være lige så godt kørende som mænd.

Det digitale bilmagasin beskæftiger sig med temaer som biltest, sikkerhed samt tips og tricks foruden netværksbilklubben Female Drivers, som henvender sig til kvinder med benzin i blodet og smag for luksusbiler.

Benedicte har altid være vild med biler, og hendes familie har været i bilbranchen gennem fire generationer. Selv har hun erfaring som bilsælger hos bl.a. Mercedes-Benz og har solgt biler til familier, pensionister og erhvervsfolk og oplevede, at kvindelige kunder følte sig i gode hænder hos Benedicte frem for hos den typiske, lettere overfladiske mandlige ‘bilsælgertype’.

Inspiration - Benedicte Engel, ejer og grundlægger af Kvindernes Bilmagasin Foto: Lars Schmidt / schmidtaps.com
Benedicte Engel, ejer og grundlægger af Kvindernes Bilmagasin Foto: Lars Schmidt / schmidtaps.com

Og vinderen er …

Vinderen blev udpeget af deltagerne ved prisfesten. Under middagen var hver af de tre nominerede blevet interviewet af journalist Gyrith Cecilie Ross. Efter desserten var det så muligt at stemme på den kandidat, man fandt mest inspirerende.

Og nu kan jeg vist ikke trække den længere. Vinderen af Inspirationsprisen 2021 er Benedicte Engel. Vi ønsker stort tillykke.

Benedicte Engel er både glad og stolt over at modtage prisen for hendes arbejde med Kvindernes Bilmagasin. Det er i dag et digitalt magasin med både mandlige og kvindelige læsere. Måske fordi mændene heller ikke bryder sig om den mere stereotype kommunikation, som ellers tilbydes på markedet.

Om hendes egne rollemodeller fortæller Benedicte Engel om sin far, der ganske vist havde advaret hende om at gå ind i en branche, der er “hård for kvinder” som han sagde. Derudover er Rikke Hamilton, der startede som “fejedreng” i bilbranchen og i dag sidder som administrerende direktør for Audi Danmark, også et tydeligt forbillede.

 Tillykke til Benedicte og held og lykke på den videre rejse. 

 

Emilia von Haugen, Pia Pedersen (formand for KV), Gyrith Cecilie Ross, Benedicte Engel og Anna Hassing-Kjær ved prisoverrækkelsen. Foto: Lars Svendsen / schmidtaps.com Emilia van Hauen, Pia Pedersen (formand for KV), Gyrith Cecilie Ross, Benedicte Engel og Anna Hassing-Kjær ved prisoverrækkelsen. Foto: Lars Schmidt / schmidtaps.com 

 

Om Foreningen for Kvindelige Virksomhedsejere – KV

KV, Foreningen for Kvindelige Virksomhedsejere, opstod i 1987 med inspiration fra USA, hvor kvinder ikke følte sig respekterede som kvindelige virksomhedsejere. I en tid uden sociale medier startede foreningen i Danmark op med imponerende 150 medlemmer. Siden er medlemstallet gået op og ned, men fælles for foreningen gennem alle årene er, at den altid har favnet stærke kvinder med egen virksomhed – såvel store som små.

Tiden i dag er en anden, men der stadig mange som oplever forskelsbehandling og udfordringer. I KV skaber i rum for vækst, uden at bruge energi på det, den fysiologiske forskel evt. bringer til bordet.

Vi deltager ikke på netværksmøder og Business Arrangementer for at sælge til hinanden, men for at spille hinanden bedre – bidrage, støtte, hjælpe og inspirere hinanden i udviklingen af vores virksomheder.

 

 

Læs mere om alle de mange kvindelige rollemodeller på Nyt om navne og lyt også til vores podcast Sådan gjorde jeg.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.