Saturday, 20 Apr 2024

Innovator Q-stafet: Hvad betyder diversitet med Ulla Sommerfelt

Ulla Sommerfelt, CEO for EGGS Design: "Diversitet er altafgørende for skabe innovation"
Ulla Sommerfelt, CEO for EGGS Design: "Diversitet er altafgørende for skabe innovation"

Ulla Sommerfelt, der er CEO og co-founder af designbureauet EGGS Design, har modtaget denne uges stafet. Christian Bason fra Dansk Design Center er afsenderen, og han sender hende dette spørgsmål om diversitet:

Hvilken betydning har diversitet, når man bygger et globalt designbureau?

“Det er helt afgørende at have så stor en diversitet som mulig, for at lykkes med at opbygge en international organisation. At have international og multikulturel viden og forståelse inden for en organisation hjælper til at forstå de nye markeder, kunder og medarbejdere.

Vi arbejder med innovation, og det er helt afgørende med forskellige perspektiver for at skabe det bedste, kreative output (resultat). Som vi siger ”great minds don’t think alike”. Vi værdsætter ”cross-pollination”, dér kan vi lære af og drage fordel af andres oplevelser fra forskellige sammenhænge.”

Den største udfordring i forhold til diversitet i erhvervslivet lige nu er…

“Jeg tror en af de største udfordringer er, at der stadig er en ubevidst bias hos mange mennesker. Dette er ikke kun et problem i erhvervslivet, men i samfundet som helhed. Når vi har ubevidste fordomme, er de meget vanskelige at få adgang til og afhjælpe. Alt afhænger af, hvem du ansætter og ikke, hvem der forfremmes, hvem der taler, hvem der ses i hvilken sammenhæng og så videre.”

Og det undrer mig når…

“…Jeg hører dem, der hævder, at vi allerede er et lige og inkluderende samfund. Det er vi ikke.

Vi er kommet langt, men der er stadig så meget at gøre, både i den offentlige og private sektor.”

Løsningerne kunne være at…

“Jeg tror ikke, der findes en enkel løsning. Diversitet og inklusion handler om mange forskellige lag, forskellige grupper af mennesker og sammenhænge. Jeg mener, det er absolut nødvendigt at sætte klare mål for at komme et sted hen. ”What gets measured gets managed”.”

Hvordan arbejder I med diversitet i din virksomhed?

“Vi har en meget åben dialog i organisationen, når det kommer til mangfoldighed og inkludering i EGGS, og vi diskutere ofte emnet. Vi er kommet langt på nogle områder – især kønsfordeling – og vil fortsætte med at arbejde for at komme lige så langt med andre områder. Vi er altid åbne for og søger aktivt medarbejdere fra ikke-Skandinaviske lande. For os er det vigtigt at have mennesker med forskellige oplevelser og perspektiver. I dag tæller vi over 25 forskellige nationaliteter, og vores arbejdssprog er engelsk.

Vi lægger vægt på at have en ekspansiv kultur ikke kun en inkluderende kultur. Det vil sige, at nye mennesker får lov til at forme kulturen, ikke kun blive inkluderet i den og absorberet af den. Når det er sagt, er vi sandsynligvis ret homogene, i den forstand at du kan genkende dig selv i designfællesskab, uanset hvor i verden du besøger et designstudie. Alle er kreative, nysgerrige og empatiske.”

Vi lægger vægt på at have en ekspansiv kultur ikke kun en inkluderende kultur. Det vil sige, at nye mennesker får lov til at forme kulturen, ikke kun blive inkluderet i den og absorberet af den.

Hvordan mener du, vi kan få mere dialog om emnet diversitet?

“Først og fremmest tror jeg, at vi skal erkende, at vi har et problem med manglende diversitet i erhvervslivet. Så længe vi benægter det, bliver dialogen overfladisk og mindre meningsfuld. Når først vi har erkendt problemet, kan vi diskutere det på en mere meningsfyldt måde. Ved at sætte fingeren på eksempler på ubevidste fordomme, som vi alle har, tror jeg vil hjælpe os ud af de ekkokamre, vi går rundt i.”

Jeg blev rigtig glad, da jeg i denne uge fandt ud af, at…

“…At jeg endelig kunne komme ind i Norge igen efter at have været bortvist ved grænsen i april. Nu glæder jeg mig til at komme ud af karantæne, så jeg kan få mødt mine norske venner og kolleger i 3D.”

I denne uge har jeg oplevet en optur over…

“…En fantastisk respons på vores rekrutteringskampagne, som viser, at vi tiltrækker meget dygtige folk fra hele verden!”

Og jeg fik en nedtur over…

“…Nye nedlukninger i Trondheim, så mine kolleger der skal være på hjemmekontor igen. Jeg føler med dem.”

Når Coronanedlukningen er overstået er det første jeg gør, at…

“…Samle alle de fantastiske mennesker i EGGS for at fejre at vi endelig kan være sammen igen! Vi har planlagt vores – normalt årlige – EGGSpedition i oktober og krydser fingre for at den kan gennemføres.”

Jeg sender IQ-stafetten videre til…

“… Morten Raahauge, Co-founder & CXO/COO hos Paretify. Jeg vil gerne stille ham dette spørgsmål:

Hvilke muligheder ser du for at bruge teknologi til at afhjælpe nogle af de strukturelle forhindringer for ligestillingen i dansk erhvervsliv?”

Læs også de sidste uger stafet her.

 

 

 

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.