Sunday, 14 Jul 2024

Innovator Q-stafet: Hvad betyder diversitet med Kristina May Pries

Kristina May Pries_stafet

Denne uges Innovator Q-stafet er nået frem til Kristina May Pries, der er administrerende direktør og partner i det strategiske designstudie AM Copenhagen. Hun skal svare på følgende spørgsmål, som kommer fra Trine Andersen, grundlægger og kreativ direktør i ferm LIVING:

“Har du eksempler på, hvordan I arbejder med diversitet, når I rådgiver kunder om deres brandidentitet?”

“Ja – mange. Vi er sat i verden, for at rykke de virksomheder vi arbejder med. Det handler ikke kun om diversitet, men om alle de 17 verdensmål. Når vi sidder overfor en virksomhed, hvor det er tydeligt, at diversitet ikke er en del af deres bevidsthed, så highligter vi den iagttagelse med det samme. For nyligt oplevede vi en nystartet virksomhed, som simpelthen ikke havde set, at de faktisk ville kunne rykke helt vildt til diversitets-agendaen helt inde i kernen af deres forretning. Det resulterede i at businesscasen hos dem, blev ændret efter vores møde.”

Den største udfordring i forhold til diversitet i erhvervslivet lige nu er…

“At der er ekstremt mange, der underkender, at der i det hele taget er et problem. Også kvinder. Sætninger som ”har vi ikke talt nok om det” og ”kvinderne kan jo bare komme frem i lyset, ingen stopper dem”. Det er forurening af sagen. For faktum er, at der ikke er noget, der minder om reel ligestilling, og at der er lang vej igen. Vi har brug for at kunne tale om ligestilling, uden man bliver opfattet skinger og forkælet, men udelukkende med fokus på at udfordringen er reel. Vi misser en kæmpe værdi hvert minut, der går med manglende diversitet i erhvervslivet.”

Og det undrer mig når…

“Kvinder eller minoriteter ikke støtter op om sagen. Måske de ikke selv har mærket det på egen person, men så burde man sætte sig lidt ind i data og støtte det for den stores sags skyld.”

Løsningerne kunne være at…

“Vi sammen skaber et bedre datagrundlag i forhold til effekten af diversitet. Vi skal også turde sætte flere krav til rekrutteringsvirksomheder, når de leverer kandidater – krav om større diversitet.

Som kvinder skal vi nytænke netværkstanken, så vi anbefaler hinanden. Det dur ikke at netværk kun er for dem som går på jagt, befinder os i loger eller går til golf. Vi skal også være mere modige og turde bevæge os ud i ting, vi ikke nødvendigvis har prøvet før eller ved om vi kan.”

Hvordan arbejder I med diversitet i din virksomhed?

“Først og fremmest så italesætter vi det. Vi gør det klart for vores kunder, at de kan vælge at være med nu eller blive tabt bag bussen, når diversitet på et tidspunkt bliver en hygiejnefaktor.”

Hvordan mener du, vi kan få mere dialog om emnet diversitet?

“Vi skal have flere gode historier om den værdi, som diversitet i højsædet skaber i en organisation. Og vi skal turde stå frem individuelt og dele egne oplevelser, gode såvel som dårlige. Samtidigt skal vi som kvinder, bliver verdensmestre i at pege på hinanden og spille hinanden gode.”

Jeg blev rigtig glad, da jeg i den forgangne uge fandt ud af, at…

“Det var jo kvindernes kampdag i sidste uge, og jeg nød at opleve, hvordan mit feed var fyldt med gode historier og stærke individer.”

Og jeg fik en nedtur over…

“At jeg i et af de her opslag læste en artikel, om en mandlig direktør, der har fået foretaget en kønsskifteoperation. Hun fortalte åbent og ærligt om, hvordan det føles at være kvinde og direktør, frem for at være mand.

Der var ekstremt mange aha øjeblikke i den artikel, fordi det hele bygger på reelle oplevelser fra det samme menneske. Og der var mange eksempler på vores manglende ligestilling – desværre.”

Når Coronanedlukningen er overstået er det første jeg gør, at…

“Tage mine 4 børn med ud i en masse sociale sammenhænge, 2 af mine børn er så små, at de faktisk ikke rigtigt husker noget fra før Corona, så de har jo en helt læringskurve foran sig i forhold til at møde nye mennesker, mange mennesker sammen og det at kramme til højre og venstre.

Og så holder vi helt sikkert en kæmpe fest på kontoret, for alle er i underskud af sociale input”

Jeg sender IQ-stafetten videre til…

“Jeg vil gerne sende Martin Eilschou Innovator en Q-stafet. Han, er ved at starte et rekrutteringsfirma op, jeg synes, det kunne være sjovt at høre hans tanker om diversitet. Jeg tror, at rekrutteringsfirmaerne i den grad har noget af nøglen til fremtidens diversitet i ledelse og på bestyrelsesniveau. Jeg vil spørge Martin Eilschou om, hvordan han forholder sig til diversitet i opbygningen af sin virksomhed RIGHT?

Vil du læse flere af vores Innovator Q-stafet KLIK HER.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.