Friday, 29 Sep 2023

Hæderkronet leder bliver ny direktør for Det Nationalhistoriske Museum

Den nye direktør på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg hedder Ulla Tofte. Hun har siden 2015 været direktør for M/S Museet for Søfart.
Den nye direktør på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg hedder Ulla Tofte. Hun har siden 2015 været direktør for M/S Museet for Søfart.

Bestyrelsen for Det Nationalhistoriske Museum har udnævnt Ulla Tofte som ny direktør. Ulla Tofte kommer fra en stilling som direktør for M/S Museet for Søfart.

af Trine Askholm 

I følge pressemeddelse fra Carlsbergfondet til træder den nye direktør sin stilling senere på året. Hun kommer til at stå i spidsen for videreførelse og -udvikling af den kulturarv, som Det Nationalhistoriske Museum udfolder og formidler på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Ulla Tofte beskrives som en visionær og erfaren direktør med et stærkt fagligt fundament inden for 16-, 17- og 1800-talshistorie, kunst og bygningskultur. Hun har stor erfaring med museums- og organisationsudvikling og er desuden et velkendt ansigt på den danske kulturscene. Senest har danskerne kunne se hende i tv-serien Skattejagt på Museet i optagelser fra M/S Musset fra Søfart.

Vil udbrede kendskab til “hvem vi er”

Ulla Tofte glæder sig til at udbrede kendskabet til samlingen på Frederiksborg sammen med museets medarbejdere:

”Jeg har altid været optaget af at få historie, kunst og arkitektur ud til mange flere mennesker. Det Nationalhistoriske Museum skal være et naturligt førstevalg for alle, der er optaget af, hvem vi er, hvad vi er rundet af, og hvordan vi som individer og som land udvikler os i samspil med resten af verden”, udtaler Ulla Tofte og fortsætter:

”Sammen med medarbejderne glæder jeg mig til at udfolde museets fantastiske samlinger i udstillinger og forsknings- og formidlingsprojekter, hvor vi også giver plads til nye stemmer og perspektiver. Det Nationalhistoriske Museum skal være ramme om refleksion over egen identitet – et historisk bagtæppe, som ethvert moderne menneske kan definere sig selv i forhold til”, slutter hun.

Hædret som Årets Leder

I 2019 blev Tofte nomineret til ’Årets Leder’ af Lederne. Og hendes meritter hædres også af formanden for bestyrelsen for Det Nationalhistoriske Museum, kabinetssekretær Henning Fode, som også byder Ulla Tofte velkommen på Frederiksborg med følgende udtalelse:

”Det Nationalhistoriske Museum har igennem de seneste mange år undergået en rivende udvikling. Museet er en perle i den danske museumsverden og det centrale sted for forskning og formidling af de seneste 500 års Danmarkshistorie. Det forpligter at skulle følge op på og videreudvikle museets placering i danskernes bevidsthed. Ulla Tofte har igennem sin hidtidige karriere demonstreret fremragende evner på disse områder, og det er med stor tilfredshed, at jeg kan byde Ulla Tofte hjerteligt velkommen som den person, der skal stå i spidsen for at videreføre Det Nationalhistoriske Museum.”

Fakta om Ulla Tofte

Ulla Tofte (f. 1. oktober 1968) har siden 2015 været direktør for M/S Museet for Søfart. Fra 2010-2015 var hun direktør i den erhvervsdrivende fond Golden Days og fra 2003-2008 Festivalchef ligeledes i Golden Days. I år har hun selv deltaget i Golden Days, hvor hun i samtale med forfatter Sara Alfort  har talt om “Damer der var for meget”.

Ulla Tofte bestrider en lang række tillidshverv bl.a. formand for Turisme- og oplevelsesudvalget i Dansk Erhverv og bestyrelsesmedlem samme sted samt bestyrelsesmedlem i Dansk Arkitekturcenter og næstformand i VisitDenmark. Ulla Tofte anmelder desuden historiske fagbøger for Politiken.

Uddannet cand.mag. i historie og fransk fra Københavns Universitet.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.