Saturday, 13 Jul 2024

Gyldendal udnævner to nye forlagschefer

Mette Korsgaard (Foto: Simon Klein-Knudsen) og Michael Jannerup (Foto: Morten Holtum) er tiltræder som nye forlagschefer d. 1. januar 2021
Mette Korsgaard (Foto: Simon Klein-Knudsen) og Michael Jannerup (Foto: Morten Holtum) er tiltræder som nye forlagschefer d. 1. januar 2021

Gyldendal ønsker at styrke nonfiktionsområdet og har pr. 1. januar 2021 udnævnt Mette Korsgaard og Michael Jannerup som forlagschefer for henholdsvis redaktionerne nonfiktion Liv og nonfiktion Kultur.

At det netop er nonfiktionsområdet, der skal styrkes hænger i følge administrerende direktør, Morten Hesseldahl, sammen med at Gyldendal vil være det forlagshus, der bedst beskriver vores samtid. Det gælder både lokalt, nationalt og globalt.

»Vi skal formå at trække tidens vigtigste debatter ind i Klareboderne og udgive de bøger, der optegner de nye idépolitiske linjer i samfundsdebatten, og samtidig finde de fortællinger, der oversætter, hvad de mange forandringer betyder for os som mennesker. Med mit kendskab til Mette og Michael er jeg overbevist om, at vi får forbundet det omgivende samfunds puls med Gyldendals publicistiske ambitioner. Det kan kun blive godt« forklarer Morten Hesseldahl.

Nonfiktion Liv

Mette Korsgaard skal i livredaktionen udgive illustreret nonfiktion og bøger om personlig udvikling, eksistens, business, videnskab, natur og kunst. Hun kommer fra en stilling som redaktionschef i nonfiktion og har tidligere arbejdet som redaktør i Gyldendal og i Børsens Forlag. Hun har desuden en fortid som redaktør på Aarhus Universitetsforlag og kommunikationschef på L&R Uddannelse. Mette Korsgaard er uddannet klassisk arkæolog fra Aarhus Universitet.

Mette Korsgaard siger i forbindelse med udnævnelsen: »I en tid med store omvæltninger, hvor normer brydes og livsmåder ændres, har nonfiktion en særlig vigtig rolle i at følge med læserne og med tiden. Det skal være her, man søger ny viden, overraskende indsigter, gribende fortællinger og konkrete råd, og man skal kunne spejle sig som menneske i vores udgivelser.”

Dennyudnævnte forlagschef uddyber, at hun glæder sig  over at få muligheden for at være med til at udvikle og videreføre Gyldendals lange tradition for stærke fagudgivelser skrevet af de fremmeste forfattere.

I pressemeddelelsen afslutter hun med at sige: “Sammen med redaktionen vil jeg arbejde på, at Gyldendal nonfiktion Liv også fremover vil berige læserne med vedkommende fortællinger, der sætter livet i perspektiv«.

Nonfiktion Kultur

Michael Jannerup får i kulturredaktionen ansvaret for områderne historie, politik, samfund og journalistiske udgivelser. Han har det seneste år været kommunikationschef i Gyldendal og tidligere været strategichef og redaktør på forlaget. Før det har han arbejdet bl.a. som koncernkommunikationschef i Kulturministeriet og som nyhedsredaktør på Berlingske. Michael Jannerup er uddannet cand. mag i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. I 2018 udgav han sammen med redaktør på Altinget Magasin, Esben Schjørring, bogen Værdikæmperne – slaget om danskernes sjæl.

Michael Jannerup ser frem til de nye udfordringer og udtaler: »Jeg er glødende optaget af samfundsudviklingen, hvad vi er kommet af, hvad der forandrer sig i denne tumultariske tid, og hvor vi er på vej hen. Så jeg kan ikke forestille mig en mere spændende udfordring. De fleste af de biografier, historie- og debatbøger, jeg har hjemme i reolen, er fra Gyldendal. Det er for mig en påmindelse om vores lange tradition for at udgive kulturlitteratur skrevet af de mest vidende forfattere, der har beriget den offentlige debat igennem mange år. Det forpligter selvfølgelig, men jeg glæder mig til sammen med redaktionen at forny kontrakten med læserne om, at kulturlitteratur fra Gyldendal er lig med relevante fortællinger, der både holder længe og er skrevet til tiden«.

Fem forlagschefer i alt

Gyldendal Forlag er Danmarks største forlag og med udnævnelsen har forlaget nu fem forlagschefer:

Elisabeth Strandgaard, Cicero & Flamingo
Lotte Hjortshøj, Børn & Unge
Simon Pasternak, skønlitteratur
Mette Korsgaard, nonfiktion Liv
Michael Jannerup, nonfiktion Kultur

Lise Nestelsø, der har været i direktør i nonfiktion, tiltræder samtidig en stilling som projektchef i Gyldendals Bogklubber.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.