Saturday, 20 Apr 2024

Choktilstand at være iværksætter i en krisetid

Studio Belle-Soeur laver brillekæder - en forholdsvis ny modetrend. De er et skandinavisk livsstilsmærke etableret i 2018 af Stephanie og Emilie, der er svigerinder. Deres kærlighed til byen Paris gav ideen til navnet "Studio Belle-Soeur" 
 som på fransk betyder svigerinde og udtalt bɛl.sœʁ. Hver brillesnor er udformet unikt med perler, der kan supplere dine solbriller eller hverdagens briller. Foto: Pressefoto
Studio Belle-Soeur laver brillekæder - en forholdsvis ny modetrend. De er et skandinavisk livsstilsmærke etableret i 2018 af Stephanie og Emilie, der er svigerinder. Deres kærlighed til byen Paris gav ideen til navnet "Studio Belle-Soeur" som på fransk betyder svigerinde og udtalt bɛl.sœʁ. Hver brillesnor er udformet unikt med perler, der kan supplere dine solbriller eller hverdagens briller. Foto: Pressefoto

De to svigerinder Mille Fruergaard Bach og Stephanie Bach fra København havde satset på, at der dette forår skulle fart på deres iværksætterforretning, hvor de producerer og sælger solbrillekæder. Det blev en choktilstand for særligt den ene af dem, da krisen ramte Danmark. Efter sommerferien tager de fat igen på at videreudvikle nye produkter og opstarte produktion i udlandet. Men lige nu skal sommerferien bruges på at koble af og komme ud af hjemmekontoret 

af Trine Askholm

Hvordan har dit arbejde været påvirket af coronakrisen?

“Jeg sagde mit job op i Coloplast tilbage i februar, med sidste dag i maj. Og kort tid efter jeg sagde op, så ramte coronakrisen og Danmark lukkede ned. Og pludselig gik jeg fra at være fuldstændig komfortabel med at sige mit karrierejob op for at blive selvstændig, til en chok tilstand. Ordrerne i vores webshop var begyndt at strømme ind, men pludselig stoppede alle ordrer. Og så føltes beslutningen om at blive iværksætter helt forkert. Det var en choktilstand for mig og for vores forretning. Alt forbrug føltes ligegyldigt, både for os og vores kunder. Også markedsføring føltes malplaceret. I nogle uger stoppede vi faktisk al salgsaktivitet, og sendte kun budskab ud til vores kunder, om at vi skal huske at passe på hinanden”

Er i tilbage på normal aktivitet?

“Vi er næsten tilbage på normal aktivitet. Vi er en lille nystartet virksomhed, og livet skal gå videre for os, selv om det er en ubehagelig og svær verdenssituation. Vi oplever, at købekraften og købeviljen ser ud til at være tilbage. Jeg gætter på, at mange er begyndt forbruge igen, måske fordi pengene ikke er brugt, som de plejer at gøre på blandt andet cafe, restaurant og tøj. Så jeg gik fra at stå i situationen, hvor jeg virkelig følte at beslutningen om at gå selvstændig var forkert, til choktilstand og usikkeren styrer det hele, til at jeg nu er mindre utryg og sikker på en god fremtid for Studio Belle-Soeur”.

Har krisen haft en indflydelse på, hvordan du kan holde ferie?

“Generelt holder vi som iværksættere sommerferie lidt anderledes, fordi vi ikke kan lukke forretningen. Vi er heldigvis to partnere, min svigerinde og jeg skiftes til at holde ferie, og det betyder, at vores webshop er åben 24/7. For mig personligt bliver der nok mere ferie i år, i forhold til sidste år, hvor jeg brugte min ferie fra mit arbejde hos Coloplast, til at udvikle Studie Belle-Soeur”

Har du et ændret behov for at koble af i din ferie set i lyset nedlukningen af samfundet?

“For mit vedkommende, er der et stort behov for at koble af. Jeg er født med meget krudt i røven, og det var svært at gå fra jobbet i stor virksomhed, til at sidde hjemme fra og arbejde. Og med coronakrisen og hjemmepasningen af tre børn satte det tingene på spidsen. Også selvom netop den fleksibilitet at sidde hjemmefra og bruge mere tid med mine børn, var drømmen. Nu trænger jeg bare til at komme ud og væk sammen med min familie naturligvis, for at koble af efter de mange måneder med overlevelsesstrategi.

Er der noget, som bliver anderledes i jeres virksomhed efter sommerferien?

“Før corona var det planen, at jeg skulle i gang med at udvikle nye produkter og sætte produktion igang i udlandet. Det satte vi på hold under coronatiden. Men efter sommerferien, går vi i gang igen. Nu tør vi igen at lave den investering, det kræver at videreudvikle”.

Er der noget som bliver anderledes for dig personligt?

“Det kommer til at kræve en del af mig, at jeg ikke har de mange kollegaer, som jeg plejede at have til sparring i mit gamle job. Men motivationen over endelig at kunne udleve drømmen om at være iværksætter er stor. Og jeg glæder mig til, at fleksibiliteten forhåbentlig giver mig mere tid til mine børn. Det har ikke været muligt i mit tidligere arbejdsliv”.

 

Har du lyst til at følge Studio Belle-Soeurs arbejde, så følg dem her: SE MERE HER

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.