Sunday, 10 Dec 2023

ATP Langsigtet Dansk Kapital får ny direktør

Anja Bach Eriksson skal som underdirektør i ATP fra 1. november stå i spidsen for ATP Langsigtet Dansk Kapital. Foto: Presse
Anja Bach Eriksson skal som underdirektør i ATP fra 1. november stå i spidsen for ATP Langsigtet Dansk Kapital. Foto: Presse

Tidligere på året annoncerede ATP et nyt investeringsinitiativ – ATP Langsigtet Dansk Kapital. De har nu fundet hende, som skal stå i spidsen for det nye initiativ og byder varmt velkommen til Anja Bach Eriksson. Det meddeler ATP til Innovator Q.

Anja Bach Eriksson bliver fra 1. november underdirektør og ny chef for ATP Langsigtet Dansk Kapital. Hun er 46 år, og har indtil nu været øverste ansvarlig for og medejer af anlægsentreprenør-virksomheden M.J. Eriksson A/S. Hun har mange års erfaring med både strategisk ledelse, bestyrelsesarbejde, investering og familieejede virksomheder.

Anja Bach Eriksson ser frem til starten i ATP og udtaler:

”Jeg glæder mig meget til at starte i ATP og sammen med resten af teamet udbygge ATP’s rolle som investor. ATP har kapitalstyrken, kompetencerne og netværket til at være en attraktiv partner for danske virksomheder, der står foran en krævende transformation og søger en langsigtet ejer til at hjælpe dem succesfuldt videre. Vores medejerskab skal bidrage til at forvandle danske succesvirksomheder til globale spillere. Den mulighed ser jeg virkelig frem til at stå i spidsen for.”

Dansk og international erfaring

Anja Bach Eriksson er uddannet cand.merc. fra CBS. Hun har tidligere arbejdet som analytiker i Goldman Sachs, London, i private equity-fonden Dania Capital Advisors og som porteføljemanager i Sampension. Desuden sidder hun i flere bestyrelser.

Den øverste direktør for ATP, Bo Foged, er meget tilfreds med ansættelsen af Anja Bach Eriksson. Han fremhæver særligt hendes brede erfaring fra mange forskellige poster rundt om bordet.

”Vi har fundet den helt rigtige til at lede det nye satsningsområde, og jeg ser meget frem til at få Anja ombord på investeringsholdet. Anja er stærk analytisk, hun er vant til at arbejde i investeringsverdenen, og hun har stået i spidsen for en familieejet virksomhed. Det giver hende et unikt og meget stærkt afsæt at have siddet på alle pladser rundt om bordet. Alle erfaringerne kan hun trække på, når vi vælger at investere i en virksomhed med det formål at skaffe vækst til Danmark og skaffe ATP et godt og risikojusteret afkast.”

Langsigtet Dansk Kapital er et initativ, hvor ATP vil investere op mod seks milliarder kroner hen over de næste tre år til at understøtte udviklingen af danske vækstvirksomheder.

Ambitionen er, at bistå flere danske virksomheder med langsigtet kapital og dermed hjælpe til at udvikle og skalere deres position. Det skal være med til at skabe fremtidens store danske virksomheder med globalt potentiale.

 

Skriv til nytomnavne@innovatorq.com, hvis du har nyt om jobskift, forfremmelser og lignende for kvindelige rollemodeller.

Vi du have mere inspiration om rollemodeller, så lyt til vores podcast Sådan gjorde jeg eller se flere Nyt om navne.

 

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.