Tuesday, 22 Oct 2024

Drømmejob i toppen af Microsoft

Annbritt Steen Andersen har fra årsskiftet fået ansvaret for at udvikle og udbrede Microsoft Teams i Europa, Mellemøsten og Afrika. Foto: Thomas Tolstrup
Annbritt Steen Andersen har fra årsskiftet fået ansvaret for at udvikle og udbrede Microsoft Teams i Europa, Mellemøsten og Afrika. Foto: Thomas Tolstrup

Danske Annbritt Steen Andersen er 1. januar udpeget som chef for Microsoft Teams og alt Teams-udstyr i Europa, Mellemøsten og Asien. Hun bliver dermed en af de højeste placerede danske kvinder i Microsoft.

Jobbet i Microsoft er et drømmejob, fortæller Annbritt Steen Andersen blandt andet til Computerworld. Med AnnBritt Steen Andersen får Microsoft en leder med 15 års erfaring fra it-branchen. Hun kommer senest fra et internationalt topjob hos Lenovo. Tidligere i karrieren har hun haft flere lederjobs hos den skandinaviske it-leverandør Atea.

Vækst i 100 lande

Opgaven for Annbritt Steen Andersen bliver primært at gøre Microsoft Teams til den mest foretrukne samarbejdsplatform på tværs af mere end 100 lande.

Teams er Microsoft kommunikations- og samarbejdsplatform, der kombinerer chat, videomøder og fillagring. Det er samtidig en af Microsofts hurtigst voksende succeser blandt andet som følge af Coronakrisen, hvor store dele af erhvervslivet må arbejde hjemmefra. Også mange danskere har det seneste år stiftet bekendtskab med platformen.

Ved begyndelsen af den globale nedlukning i marts 2020 havde Teams 44 millioner daglige brugere. Et halvt år senere var dette tal oppe på 75 millioner. Microsoft er blandt andet i konkurrence med Zoom og Skype.

Ikke alene i toppen af Microsoft

Annbritt Steen Andersen er bestem ikke den eneste leder i toppen af Microsoft. Mest kendt er nok Marianne Dahl, der i dag er direktør for det vesteuropæiske marked. Før da var Marianne Dahl direktør for Microsoft i Danmark, en stilling som Nana Bule nu har overtaget.

Annbritt Steen Andersen er 40 år og bor privat på Sydsjælland, sammen sin mand og fire børn.

Læs flere Nyt om navne med rollemodeller indenfor iværksætteri, innovation og ledelse her.

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.