Tuesday, 22 Oct 2024

Derfor er Katja Iversen med i “Sådan gjorde jeg”

Katja Iversen er direktør i Women Deliver, der arbejder for bedre vilkår for piger og kvinder verden. I 2018 fik hun Berlingske Tidendes pris som Årets Dansker. Foto: Pressefoto

I det tiende og afsluttende afsnit af podcastserien “Sådan gjorde jeg” møder Trine Askholm Katja Iversen i hendes kolonihavehus på Amager i København.  En af det mest indflydelsesrige kvinder på den globale diversitetsscene, som med sine 300 rejsedage betragter hele verden som sin arbejdsplads.

Af Trine Askholm

I en kort video sender Katja Iversen en hilsen til alle, der interesserer sig for rollemodeller, og fortæller kort, hvorfor hun ville være med i podcastserien “Sådan gjorde jeg”.

I et interview med stifter af Innovator Q og producer af ”Sådan gjorde jeg” Trine Askholm, fortæller Katja Iversen både om sin vej til at blive præsident for Woman Deliver, og hvordan det er at sidde med til bords sammen med verdens magtelite.

”Det har været en snørklet vej: Rengøringskone i tivoli, badedame i diverse svømmehaller, servitrice og rejst verden rundt. Rejseskribent. Jeg har lavet mange sjove ting, ikk? Men jeg har altid haft den udlængsel og den nysgerrighed”.

Fiktive og levende rollemodeller

Katja Iversen fortæller, hvordan hun selv har fundet stor inspiration hos rollemodeller, der både er fiktive og levende personer. Hendes rollemodeller tæller nemlig både Astrid Lindgrens karakter, Pippi Langstrømpe, og Katja Iversens egen familie, som har haft betydning for, hvor hun er i dag.

Et eksempel er hendes bedsteforældre, som allerede fra barnsben gav hende et globalt udsyn via deres internationale og fredsbærende arbejde. Et udsyn Katja Iversen i den grad har bevaret den dag i dag, hvor hun med sine 300 årlige rejsedage, kan betragte det globale samfund som sin arbejdsplads.

Vestjyder ser mennesker før titler

I podcasten fortæller Katja Iversen også om, hvordan hun dagligt arbejder med at fremme kvinder og pigers rettigheder ved at indgå samarbejde med forskellige magtfulde internationale aktører indenfor politik, erhverv og ngo’verden. Et arbejde som kræver en vis vestjysk indstilling:

Jeg er fra Vestjylland, så vi ser mennesket, før vi ser titlen. Og det er jo også en af grundene til, at jeg kan gøre det. For jeg bliver ikke bange for dem, og jeg bliver ikke helt sådan målløs eller noget i den retning. Jeg snakker bare med dem, som var de almindelige mennesker”.

Find podcasten her

 

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.