Tuesday, 22 Oct 2024
Co-founder Tine Cederstrand og Founder og redaktør Trine Askholm. Foto: Stine Heilmann

D’damer og d’herrer

Vi er så glade for, at I har valgt at læse med hos os. Vi skriver om rollemodeller indenfor iværksætteri, innovation og ledelse – med et feminint fortegn.

Hos Innovator Q ønsker vi at sætte fokus på at påvirke beslutningstagere og indgyde mod hos kvinder, der gerne vil have en spændende karriere, hvor der også er plads til at få børn.

Vi vil som det eneste medie i Danmark bestræbe os på at vende statistikken rundt, så selvom der er langt færre kvindelige iværksættere og ledere, så gør vi en indsats for at præsentere jer for de mange, som heldigvis findes derude i det danske erhvervsliv.

Vores mission er klar: Vi sætter dygtige kvinder forrest. Vi hylder dem, der kan og dem der vil.

Måske tænker du, hvorfor? Fordi kvinder mangler rollemodeller at spejle sig i. Og fordi de store medier alt for sjældent bringer artikler med kvinder, som den bærende iværksætter eller leder.

Forskning fra blandt andet Copenhagen Business School viser, at alle og særligt kvinder bliver positivt påvirket af at møde rollemodeller – derfor må vi vise hinanden, hvordan man gør det godt for at lykkedes med en bedre kønsbalance.

Måske tænker du videre, om det her er et feministisk projekt? Svaret er nej. Jeg, din redaktør, er feminist. Det er alle, som går ind for ligestilling – både mænd og kvinder.

Jeg foretrækker ikke kvinder frem for mænd, jeg foretrækker ligestilling mellem kønnene.

Sagen er den, at jeg ikke ønsker en kamp, men at skabe forbindelse mellem mennesker og virksomheder. Og at debattere diversitet og kønsbalance.  Jeg drømmer om, at vi om kort tid kan se flere kvinder på ledelsesgangene, og om at der igen strømmer flere kvinder ud i iværksætterlivet.

Når vi er nået ud i hele Danmark, vil vi gå internationalt, ligestilling er et emne, der er optager mange. FN har dedikeret et helt verdensmål #5 til ligestilling mellem kønnene.

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.