Friday, 26 Feb 2021
#4 Kunst og kultur

I kunstens verden er kvinderne konsekvent underrepræsenteret på de danske museer. Organisationen for Danske Museer lavede en undersøgelse i 2019, som viste at kun 22% af al den nyindkøbte kunst de seneste 15 år, er lavet af kvinder. Selvom der har været en positiv udvikling i forhold til tidligere undersøgelser, så er der stadig langt til en ligelig fordeling.

Det har været heftigt diskuteret, om der skulle være kvoter på området, særligt efter at organisationen In Other Words og Artnet News, udarbejdede en større international undersøgelse, som vist at kun 2% af al kunst, der på globalt plan sælges på auktion er skabt af kvinder. Undersøgelsen er foretaget ud fra alle handler i perioden 2008 til 2018.

På filmlærredet er billedet det samme. Organisationen Women and Hollywood har talt antallet af kvinder i film. Konklusionen er nedslående. Kun 14% af film i 2019 havde balance mellem kønnene set i forhold til fordelingen af roller mellem mænd og kvinder. Samlet set var kun 34% af rollerne besat af kvinder. Samtidigt viser analysen er kvinderne er yngre end mændene. Det er desuden mere sandsynligt at en kvindelig rolle er let påklædt med sexuelle undertoner, end at en mandlig rolle er det.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.