Saturday, 20 Apr 2024

25% rabat på Cecilie Nørgaards bog “Han Hun Hen – opdrag til ligestilling og mangfoldighed”

Innovator Q's læsere får 25% rabat på Cecilie Nørgaards nye bog "Han Hun Hen - opdrag til ligestilling og mangforldighed". Foto: Sascha Oda
Innovator Q's læsere får 25% rabat på Cecilie Nørgaards nye bog "Han Hun Hen - opdrag til ligestilling og mangforldighed". Foto: Sascha Oda

Opdrag til ligestilling og mangfoldighed

I en brydningstid – som vi på mange måder lever i i dag – er dét at klæde sig selv og sine børn på til et samfund med forandrede normer blevet en nødvendighed. Hvordan kan vi lykkes med at socialisere børn til de muligheder, som det moderne demokrati skaber? På hvilke måder kan vi få omsat demokratiske værdier til konkret handling, der kan skabe kulturforandring fra barnsben mod øget ligestilling for alle?

Den problemstilling har uddannelses- og kønssociolog Cecilie Nørgaard beskæftiget sig med igennem 20 år. Hun har skrevet HAN HUN HEN til forældre, der gerne vil forstå de kulturelle og sociale problemstillinger, som børn kommer til at møde på deres vej. Med et fokus på udbredte kønsforestillinger viser hun vejen til en normkritisk opdragelse og til et mere inkluderende og socialt bæredygtigt samfund.

Menneskesyn, kønsopfattelse og demokratiske værdier

Det er magtpålæggende for Cecilie Nørgaard, at vi arbejder på at komme gamle forestillinger og hierarkier til livs, som stadig begrænser den enkelte i at udvikle sig frit og ligeværdigt.

”Ligestilling og mangfoldighed er noget, der skabes gennem vores menneskesyn, kønsopfattelse og demokratiske værdier. Fundamentale vilkår, som oftest grundlægges i barndommen gennem opdragelse. Vi er nødt til at opdrage til de værdier, vi abonnerer på i samfundet, hvis vi reelt ønsker moderne udvikling, hvor køn, hudfarve eller seksualitet ikke bremser den enkelte i at leve sit potentiale – som det historisk har gjort sig gældende,” fortæller Cecilie Nørgaard.

Cecilie Nørgaard har arbejdet på bogen gennem flere år. Igennem skriveprocessen har samfundet faktisk taget nogle afgørende kvantespring, der har tydeliggjort de uligheder, som eksisterer i samfundet.

”Bogen udkommer på et tidspunkt, hvor det endelig er lykkedes globalt at udstille og ryste gamle fastlåste magtrelationer. Post #metoo og Black Lives Matter er verden blevet en anden. Strukturel ulighed er blevet tydeligt formidlet, og mange har fået forståelse for, at tiden er inde til, at der skal handles anderledes for at skabe en inkluderende verden – for den enkelte og for samfundet.”

Ti bud til en fordomsfri opdragelse

Samtalerne om feminisme og ligestilling er ikke nået ret langt ind på børneværelserne i Danmark. Her foregår tingene langt hen ad vejen på samme måde, som de har gjort i generationer. De fleste børn vokser stadig op i to adskilte universer: det lyseblå eller det lyserøde. Det er synd, for når børn primært bliver præsenteret for de muligheder og forventninger, der er til netop deres køn, går de – og resten af samfundet – glip af alle de nuancer i deres personligheder, som de kunne have udviklet.

Men det er ikke så let som voksen at opdrage børn frit og lige. De stereotype kønsroller stikker dybt i vores kultur og egen barndom, og det er det, vi instinktivt trækker på, når vi omgås børn. Bogen her hjælper alle voksne med at få øjnene op for deres egne fordomme og begrænsende adfærd og giver 10 konkrete bud på normkritisk opdragelse.

Om Cecilie Nørgaard

Cecilie Nørgaard (f. 1975) er uddannelses- og kønssociolog og indehaver af firmaet Mangfold (etabl. 2008). Hun er pioner indenfor krydsfeltet køn, kultur, uddannelse og socialisering og har i 20 år arbejdet både nationalt og internationalt med at fremme ligestilling og diversitet, særligt i og gennem uddannelsessystemet, og hun har stiftet efteruddannelsen Prismecertifikatet. Cecilie Nørgaard er forfatter til en lang række bøger, antologier, undervisningsmaterialer, rapporter og artikler. Han hun hen er hendes første bog til forældre.

Rabat til læserne hos Innovator Q

Vi er glade for at kunne tilbyde jer alle 25% rabat på Cecilie Nørgaards bog, hvis du køber gennem Gyldendal. Du får rabatten ved at indtaste rabatkoden hanhunhenrabat21. Koden er gældende fra 7. juni til og med 2. juli 2021. Du kan købe bogen her.

 

Du kan også lytte til podcasten med Cecilie Nørgaard her.

Logo_innovatorQ_RGB

Få Innovator Q’s nyhedsbrev
-og bliv den heldige vinder af en lækker d’herrer canvastaske. Vi trækker lod mellem månedens tilmeldte!

Vi hader også spam! Så det sparer vi dig for.